27
nov
2015
0

Hokkaidosuppe

Vinteren nærmer sig med hastige skridt, og jeg kan tydeligt se det på den mad, som jeg vælger at lave. Jeg spiser helst grød til morgenmad, og rigtig gerne suppe til aftensmad. Denne hokkaidosuppe smager simpelthen fantastisk – og derfor skal opskriften naturligvis deles.

Ingredienser (til fire personer)

  • 300 gram gulerødder
  • 3 løg
  • 2 små æbler
  • 3 fed hvidløg
  • Ingefær
  • 2-3 friske chilier
  • 2 hakkaido græskar
  • 2 tsk. herbamare (økologisk bouillonblanding)
  • Kokosmælk (jeg bruger altid den økologiske kokosmælk fra Santa Maria)
  • 2 pakker kalkunbacon
  • Topping: skyr og friske koriander
  • Tilbehør: 1 grovflüte m. smør/philadelphia smøreost

Fremgangsmåde

  • Start med at forberede dine grøntsager. Skæl gulerod, løg og hvidløg, og skær grøntsagerne samt æble i mine stykker. Kom grøntsagerne i en stor gryde med olie (jeg brugte smagsneutral olie, rapsolie)
  • Ingefær og chili giver suppen et fantastisk tounch – mængderne afhænger dog af, hvor meget du ønsker, at din suppe skal smage af begge. Jeg brugte et stykke frisk ingefær på ca. 4 x 4 cm, og tre friske chilier (de var ikke særlig stærke). Skæl ingefær, og skær ingefær og chili i mindre stykker, og kom i gryden med de øvrige ingredienser.
  • Lad ingredienserne svitse ved relativ høj varme, mens du forbereder dine græskkar.
  • Skræl græskar vha. en kniv, og fjern kernerne vha. en ske. Skær derefter dit græskar i mindre stykker (2 x 2 cm), og kom i gryden med de øvrige ingredienser. Lad ingredienser svitse i 5 – 10 minutter, mens du løbende rører rundt i gryden.
  • Tilsæt nu herbamare bouillon og ca. en halv liter vand. Lad ingredienser simre i 10-20 minutter, hvorefter du blender ingredienser sammen.
  • Kom blandingen tilbage i din gryde og tilsæt nu kokosmælk. Hvis du ønsker suppen mere flydende i konsistensen, kan du tilsætte lidt ekstra vand.
  • Smag suppen til med salt og peber, og lad den slå i 5-10 minutter.
  • I mellemtiden steger du kalkunbacon på panden/i ovnen.
  • Server din suppe med lækre toppings; sprød bacon, skyr (eller eventuelt kokosmælk), friske koriander og flüte.
  • Velbekomme

IMG_7351IMG_7352

Instagram