Jeg elsker jordskokker – især ovnbagte, eller i suppe. Her til aften fik jeg bikset en lækkert jordskokkesuppe sammen, og opskriften må straks deles 🙂
Ingredienser
- 2 fed hvidløg
- Olivenolie
- 550 gram jordsokker
- 150 gram madlavningsfløde (8%)
- 1 pakke kalkunbacon
Fremgangmåde
- Svits hvidløg i en gryde med lidt olivenolie.
- Rens og skær i mellemtiden dine jordskokker i kvarte. Mine jordskokker var økologiske, så jeg valgte ikke at skralde dem. Alternativt kan du skralde dine jordskokker, det var også gøre din suppe mindre grov. Det er jeg dog tosset med den grove suppe 🙂
- Kom herefter dine jordskokker i gryden, og svits sammen med olie og hvidløg. Lad ingredienserne stå i 5-10 minutter.
- Tilsæt derefter vand i gryden, så vandet næsten dækker dine jordskokker.
- Lad ingredienser simre i 20-30 minutter.
- Steg i mellemtiden din kalkunbacon på panden, eller kom det i ovnen i ca. 10-15 minutter ved 175 grader.
- Blend nu ingredienserne vha. en stavblender, og tilsæt derefter madlavningsfløde.
- Smag til med salt og peber.
- Din suppe er nu parat til at blive anrettet med lidt kalkunbacon på toppen.
- Velbekomme 🙂
// ML