Jeg er tosset med rabarber – og især rabarber crumble. Det er ofte en kaloriebombe, men det behøver det ikke nødvendigvis at være. Denne opskrift er forholdsvis let (kaloriefattig), og den smager fantastisk 🙂
Ingredienser (til to portioner)
- 250 gram rabarber
- 50 gram grovvalset havregryn
- 20 gram rapsolie (rapsolien er neutral i smagen, og den fungerer derfor godt her)
- 20 gram mandler
- 20 gram Sukrin
- 1 spsk. kanel
- Vaniljepulver
- 80 gram skyr
- Evt. flydende sødemiddel
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
- Skær rabarber i tern af 1 x 1 cm, og kom dem i et ildfast fad.
- Drys derefter ca. 15 gram sukrin over din rabarbar, og bland rabarber og sukrin godt sammen.
- Kom havregryn, rapsolie, 5 gram sukrin, kanel og vaniljepulver (1-2 tsk.) i en anden skål. Bland ingredienserne godt sammen, og hæld dem derefter ovenpå din rabarber-sukrin blanding.
- Hak dine mandler og drys dem ovenpå de øvrige ingredienser.
- Kom det ildfaste fad i ovnen i ca. 30 minutter.
- Lav i mellemtiden din skyr-creme: bland skyr, lidt vaniljepulver og eventuelt nogle dråber flydende sødemiddel.
- Tag din rabarber crumble ad ovnen, server på to tallerkner og top hver portion med lidt skyr
- Velbekomme
Energiindhold
Hele portionen indeholder 632 kcal., 23 gram protein, 60 gram kulhydrat og 32 gram fedt. Dvs. hvis du laver to portioner af mængden, så indeholder hver portion: 316 kcal, 11,5 gram protein, 30 gram kulhydrat og 16 gram fedt.