Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/mlcramer435/marielouisecramer.dk/wp-content/themes/marielouisecramer/template-parts/content.php on line 28

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/mlcramer435/marielouisecramer.dk/wp-content/themes/marielouisecramer/template-parts/content.php on line 28

Mit første blogindlæg

Inden jeg rigtig kan komme igang med min blog, synes jeg, det er relevant at nævne, hvad jeg tror på og hvilke værdier jeg går op i ift. sundhed! For hvad er sundhed egentlig for en størrelse?

Jeg betragter sundhed som en “tilstand”,  hvor motion, ernæring og livsglæde er afgørende elementer! Det er meget individuelt, hvad man tror på, og hvad man mener, der er bedst for en selv! Jeg ser sundhed som en slags “religion” – idet man selv bestemmer, hvad man tror på og hvilke værdier/regelsæt man ønsker at følge eller ikke at følge.

Jeg har igennem en længere periode afprøvet forskellige diæter (mere info følger i kommende indlæg). Formålet har først og fremmest været at få en forståelse for hvordan diverse diæter påvirker min krop, og ydermere har jeg haft en stræben efter at smide et par kilo. Jeg har dog aldrig været tilhænger af diverse suppekure, 4-dags kure eller lign.- jeg tror kort sagt ikke på slankekure! Jeg er overbevist om, at livsstilsændringer er vejen frem – og ikke en eller anden kortvarig og midlertidig løsning. Du kan med garanti sagtens smide et par kilo, 5, 10 eller flere, men spørgsmålet er – “Can You Keep The Weight Off?”

Jeg har længe forsøgt at finde en livsstil, jeg kunne forholde mig til og acceptere at leve efter, uden at gå for meget på kompromis med mine egne værdier og ideer om en sund livsstil – og nu er jeg endelig overbevist om, at jeg har fundet den!

Jeg blev introduceret for “Paleo Diet” – på dansk kendt som stenalderkost – af en af mine studiekammarater. Jeg gik straks i krig med diverse bøger for at forstå denne diæts principper, hvorefter jeg begyndte at leve efter dem!

Skærmbillede 2013-07-08 kl. 23.11.52

Jeg har nu levet efter Paleo principperne i en længere periode, og jeg har virkelig oplevet nogle positive resultater! Jeg tabte mig 4 kg på de første 5 uger, hvor jeg vel og mærket ikke ændrede mine motionsvaner. Derudover oplever jeg ikke længere følelsen af at være oppustet efter et måltid, hvilket tidligere har generet mig meget – og følelsen af at have en “morgen-slank-mave” hele dagen er helt fantastisk ;o)

Der kan være mange årsager til, at man føler sig oppustet efter et måltid – en af grundene kan bl.a. være indtagelse af stivelsesholdige kulhydrater (kartofler, ris, pasta, brød m.fl.). Stivelse er en type kulhydrat, som ikke fordøjes og absorberes i tyndtarmen, hvilket betyder at det passerer videre fra tyndtarmen til tyktarmen, hvor det nu nedbrydes af nogle bakterier. Disse bakterier producerer yderligere nogle forskellige gasser, som giver os lidt luft i maven, og dermed kan følelsen af at være oppustet forekomme. Herudover binder kulhydrat en del væske til sig (1 g kulhydrat binder 4 g væske), og dermed vil væsketabet som resultat af Paleo diæeten også medføre en “lettere følelse” i kroppen….

// Marie Louise

Posted in Uncategorized

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram