I aftes var jeg til et tapas arrangement, og i den forbindelse lavede jeg for første gang en lakseroulade. Det blev enormt vellykket, og det er i hvert fald ikke sidste gang, at jeg laver denne ret.
Ingredienser – til 4 personer (forret)
- 150 gram spinat
- 4 æg
- 50 gram havregryn
- 1 rødløg
- 250 – 300 gram varmrøget laks
- 80 gram philadelphia light med purløg (11 %)
- 60 gram skyr
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
- Kom spinat, æg, havregryn og rødløg i blenderen. Blend indtil du har en jævn masse.
- Hæld den flydende masse på bagepapir på en bageplade, og kom i ovnen i ca. 15 minutter.
- Tag bunden ud ad ovnen, og lad den køle af.
- Rør philadelphia og skyr sammen, tilsæt evt. lidt vand + salt og peber
- Smør philadelphia-skyr-cremen på den nu kolde bund, og kom efterfølgende tynde skiver af laks på.
- Rul nu bunden inkl. fyld sammen, og stik evt. en tandstik i for at holde lakserouladen sammen.
- Velbekomme
// ML