Opskrifter

Inspiration til dine mellemmåltider

For et par uger siden spurgte jeg, om I ville dele nogle af de udfordringer, I oplever i forbindelse med at leve sundt. Det blev til ét blogindlæg, som du kan læse HER, hvis du ikke allerede har været et smut forbi. Jeg har lovet en part 2 af indlægget – og det kommer i næste uge!

Én af de udfordringer flere af jer nævner, er mellemmåltider. Hovedsagligt hvad I skal spise, og at I savner inspiration til mellemmåltiderne i løbet af dagen.  I den forbindelse vil jeg lige nævne, at mellemmåltider jo på ingen måde er et ‘must’ i en sund livsstil. Mellemmåltider fungerer for nogle – og ikke for andre. Er målet vægttab, kan du sagtens tabe dig, ved at skippe mellemmåltiderne – men du kan også sagtens tabe dig ved at spise et eller flere mellemmåltider i løbet af dagen. Du kan også sagtens stige i vægt, hvis det er målet – med eller uden mellemmåltider. Mellemmåltiderne bidrager ikke med mirakler – uanset om målet er vægttab, vægtkontrol eller vægtøgning. Mellemmåltider kan være geniale, hvis du ønsker at stige i vægt, for så sørger du løbende for at få energi (kalorier) indenbords. Mellemmåltider kan også sagtens være gode til dig, der ønsker at opnå et vægttab. Det kan fx være, at et lille mellemmåltid sidst på eftermiddagen hjælper dig til at undgå ‘et stort hul i maven’, så du ikke kan styre indtaget af aftensmaden. Det kan også være, at mellemmåltiderne hjælper dig til at undgå træthed og hovedpine efter en lang dag på kontoret.

Mellemtider er skønne, og jeg spiste altid 2-3 mellemmåltider for bare et par år tilbage – udover mine hovedmåltider. I dag foretrækker jeg større hovedmåltider – og færre mellemmåltider. Det ene er ikke mere rigtigt end det andet, men afhængig af din situation og målsætning, kan de små og ekstra måltider være geniale – men de er ikke nødvendigvis et ‘must’. Uanset hvad skal du vide, at du sagtens kan fastholde et stabilt blodsukker, uanset om du spiser to, tre, fire eller flere måltider om dagen. Whatever works for you. Min opfordring til dig er; mærk efter. Har du behov for et mellemmåltid, så spis det endelig. Hvis ikke, så skip det eventuelt.

. . . . .

Nedenfor har jeg vedhæfter nogle billeder fra min bog, Din sunde plan. Her har jeg nemlig et helt afsnit med billeder og inspiration til dine mellemmåltider. Derudover laver jeg også en liste til dig, som du kan lade dig inspirere af:

  • Grøntsager – fx gulerod, agurk, peberfrugt – eller fx dampet/rå broccoli eller blomkål. Grøntager med lidt humus dip er altid et hit.
  • Frisk frugt – eventuelt med 10-20 mandler/nødder eller lidt mørk chokolade
  • Pandekager – fx denne opskrift. Jeg har også en opskrift på skønne pandekager i min bog.
  • En lille portion skyr med lidt frugt/bær og/eller mandler
  • 1 blødkogt æg med en skive knækbrød – fx med lidt smøreost, salt og peber.
  • Knækbrød med en halv avokado og lidt hytteost
  • En hel eller halv rugbrødsmad med lidt pålæg og grønt.
  • En bar – fx en bar fra The Protein Kitchen, Simply chocolate, Easis eller et helt fjerde mærke.
  • Rester fra aftensmaden – fx et lille stykke lasagne, en eller to frikadeller eller et kyllingebryst. Alt kan fungere!
  • Mangler jeg noget? Skriv i kommentarfeltet på Instagram

Det er selvfølgelig super lækkert med et velsmagende mellemmåltid, men det er måske også okay, at du ikke altid skal have en fest i munden, når du nyder dine små måltider? 😉 I min optik skal mellemmåltider være lette at lave og hurtige at spise. Mit bedste fif er at forberede dem aftenen forinden, så du kan medbringe dine mellemmåltider på farten dagen efter.

XX ML

Frugt – fx med en lille håndfuld mandler
Grøntsager – mætter godt, og bidrager med begrænset energi (kcal)
Humus eller dilddressing lavet på skyr, som dip til dine grøntsager. Eller æble med chokolade/mandler. Fif: Drys lidt kanel henover dit æble, det er et hit.
Knækbrød med smøreost og kylling. Eller bananpandekager, en bar (personligt elsker jeg Easis-barerne), skyr med kanel og mandler eller edamamebønner.

 

Velbekomme ♡♡

Ps. alle billeder er taget af Christian Radil, som er min dygtige fotograf igennem hele bogen.

Posted in blog, Opskrifter

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram