Opskrifter

Overnight oats to go?

Jeg eksperimenterer i øjeblikket med min hjemmelavede overnight oats. Jeg ELSKER overnight oats, og nu har jeg langt om længe lavet en opskrift, som jeg gerne vil dele med jer ♡♡ Overnight oats er i mine øjne en genial morgenmad. Først og fremmest fordi du forbedrer morgenmaden dagen forinden, og så er din morgenmad klar dagen efter, fx til at tage med på farten, når du skal ud ad døren. Personligt når jeg sjældent at spise morgenmad derhjemme, fordi jeg møder ind i Studiet meget tidligt. Netop derfor er det genialt, at jeg har lavet morgenmaden klar dagen forinden, så den er klar til mig, når jeg har pause mellem klienter. Jeg tænker også, at det er smart til dig – alle mødre, der har hænderne fulde, når det skal gå ekstra stærkt om morgenen. Derudover smager overnight oats bare hammer godt – uanset om du har travlt om morgenen, eller ej.

Opskriften nedenfor er til fire portioner. Jeg laver altid en lidt større portion, og ikke kun en portion, så der både er til Lars og jeg – og gerne til to dage i træk. Lars spiser typisk en dobbeltportion, så afhænger af hvem der skal spise morgenmaden, er der til 2-4 portioner nedenfor 😉

INGREDIENSER TIL FIRE PORTIONER

 • 140 g grovvalset havregryn
 • 40 g chiafrø
 • 600 g havremælk (du kan også bruge anden plantemælk eller ‘almindelig mælk’. Det er også et hit at kombinere havre- og mandelmælk, så du kører halv-halv: 300 g havremælk + 300 g mandelmælk. Jeg benytter gerne plantemælk i min overnight oats, da det bidrager til en super god smag).
 • 200 g vand (du kan også vælge at tilføje mere vand og reducere mængden af havremælk).
 • Frugt
 • Mandler/nødder

Pssst – vil du bare lave én portion, så deler du blot portionerne i fire, således at du bruger: 35 g havregryn, 10 g chiafrø, 150 gram havremælk + 50 gram vand. 

TO DO – STEP BY STEP

Aftenen før, du vil have din overnight oats til morgenmad, dagen efter:

 • Kom havregryn, chiafrø, havremælk og vand i en beholder. Rør ingredienserne godt sammen, og stil beholder + låg i køleskabet til dagen efter.
 • Forbered eventuelt frugt og mandler/nødder, så du har det parat til dagen efter.

Om morgenen: 

 • Tag din beholder ud ad køleskabet. Tjek konsistensen – spiller den? Er den ‘for fast’, vil jeg tilføje lidt vand.
 • Opdel portionen i fire, eller tag den mængde fra, som du vil have til morgenmad, og så er din overnight oats klar til at blive toppet med din favorit topping. Jeg er især fan af æbletern med lidt kanel eller friske bær + mandler på min overnight oats. Du kan også toppe din oats med kokos og müsli, så du får lidt mere ‘knas’ på toppen.
 • Medbring morgenmaden på farten, eller nyd den derhjemme. Velbekomme ♡

Ps – synes du konsistensen er for fast eller flydende, kan du enten tilføje mere vand/ mælk, eller flere havregryn.

XX Marie Louise

Posted in blog, Opskrifter

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram