Opskrifter

Den evige udfordring – hvad skal vi spise til aftensmad?

I perioder er det nærmest hver aften, Lars og jeg kigger på hinanden og spørger; “hvad skal vi spise til aftensmad?”. Vi tager ned i supermarkedet og venter ihærdigt på inspirationen vælter indover os – det sker bare aldrig rigtig. Kender I det?

Jeg elsker at lave mad – vel og mærket, når jeg har tid og overskud til det. I de perioder, hvor jeg har ekstra travlt med arbejde, er dét det sidste, jeg har lyst og overskud til. Det er lidt ærgerligt, for når jeg først står i køkkenet, bruger jeg det til at koble af. Madlavning kan på en eller anden måde have den samme ‘mediterende effekt’ på mig, som når jeg går en tur. Netop derfor har jeg besluttet mig for, at jeg skal prioritere madlavning i højere grad, end jeg gør i øjeblikket. Fordi vi bor i København med en masse to go muligheder, er det ofte nemmest (overbeviser vi os selv om) at købe noget ‘to go’ med hjem. Det er også fint nok en gang i mellem – men ikke hver dag.

. . . . .

Jeg har efterhånden prøvet en del forskellige tiltag, med et mål om at få madlavningen op at køre herhjemme. I en periode havde vi måltidskasser fra Årstiderne, hvilket fungerede rigtig fint. Først og fremmest fungerer det super godt med levering af mad til døren, dernæst er det fantastisk med ny inspiration – opskrifter, som er en del af konceptet. Udfordringen var og er bare, at vores skema ændrer sig konstant, og fordi vi nyder spontaniteten, her inden lillemanden kommer, så er vi sjældent hjemme særlig mange aftener om ugen. Det kommer vi helt sikkert til, når lille W kommer til verdenen, og måske skal vi give Årstiderne et forsøg igen til den tid.

. . . . .

Hvad gør vi så i øjeblikket? Pt handler vi hos Nemlig.com, hvilket i min optik er et genialt koncept. Bestilling på nettet, levering til hoveddøren – og leveringstidspunktet er indenfor en time (fx kl. 16-17), hvilket de fleste nok kan forholde sig til. Jeg er især glad for levering til døren, da vi bor på 3. sal. Nu prøver vi at tage en periode, hvor vi handler fast hver søndag til den kommende uge. Det har indtil videre fungeret rigtig fint. Jeg har nemlig fundet ud af, at jeg ikke har noget problem med at lave mad, selvom jeg kommer sent hjem – så længe jeg ikke skal handle først.

. . . . . .

Hvad er der så på handlelisten?
Jeg er ikke verdensmester i at være nytænkende, når det kommer til madlavning, så det er virkelig ‘klassikerne’, vi kører i øjeblikket. Men hey – så længe det virker, er alle vel glade, tænker jeg 🙂 Jeg handler ind, så vi kan lave følgende i løbet af ugen:

1: Lasagne (med oksekød)
2: Mexikanske pandekage (kyllingekød eller falafel)
3: Friske forårsruller (kyllingekød)
4: Hjemmelavet burger (oksekød)
5: Ovnbagt laks med salat og ovenbagte søde kartofler

Udover ovenstående favoritter, elsker vi (læs: jeg) også at lave: frikadeller (enten på oksekød eller kyllingekød), supper – fx broccolisuppe og rugbrødsmadder er også altid et hit. Da jeg var barn, fik vi altid rugbrødsmadder og te en hverdag om ugen – og det var et hit!

Derudover sørger jeg altid for, at vi har:

  • Mælk, yoghurt – enten neutral, A38 eller skyr, mozzarella ost, revet ost, blokost (feta)
  • Havregryn, müsli
  • Blandet frugt & grønt: æbler, pærer, grape, vindruer, ananas, appelsin, gulerødder, agurk, tomat, majs, squash, løg, rød peberfrugt, chili, søde kartofler, butternut squash, avokado, broccoli, blomkål, edamame bønner
  • Solsikkekerne rugbrød, boller og knækbrød
  • Æg – mange æg!
  • Øvrigt: Tun og majs på dåse. Jeg ELSKER tunmousse på en ristet rugbrødsmad med avokado.

. . . . .

Jeg øver mig stadig i at blive bedre til at lave fisk i løbet af ugen – men jeg er nok bare én af dem, hvor det falder mig mere naturligt at lave kylling og oksekød. Selvfølgelig fordi jeg mangler inspiration. Jeg har en opskrift på hjemmesiden på bagt torsk – den er nem og ligetil. Den må tilbage på ‘ugens menu’.

Jeg er uden tvivl ikke verdensmester i at lave mad, men jeg har da forsøgt at samle lidt inspiration til dine opskrifter – HER.

Del endelig nogle flere hverdagsretter i kommentarfeltet på Instagram, hvis du vil dele med os andre 🙂

XX ML ♡


Posted in blog, Opskrifter

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram