Jeg elsker müsli, og denne opskrift er blandt mine favoritter ♡ Opskriften er også med i min nye bog: Din Sunde Plan, som udkommer den 24. august 2017.
INGREDIENSER TIL EN STOR PORTION
- 100 gram havregryn
- 150 gram mandler
- 100 gram hørfrø
- 100 gram solsikkekerner (eller andre kerner, fx græskarkerner) 50 g chiafrø
- 2 økologiske appelsiner
- 5 spsk. kokosolie
- 100 gram kokosflager/kokoschips
SÅDAN GØR DU
- Tænd ovnen på 160-170 grader varmluft
- Hak mandlerne groft, og kom dem i en skål med havegryn, hørfrø, solsikkekerne og chiafrø.
- Vask og riv skallen af to økologiske appelsiner, og kom skallen i skålen med de øvrige ingredienser.
- Varm kokosolien i en gryde eller i mikrobølgeovnen. Pres saften ud af de to appelsiner, og kom den varme kokosolie og saften fra de to appelsiner i et glas. Rør godt rundt, og hæld i skålen med mandler, havregryn, hørfrø, solsikkekerner, chiafrø og revet appelsinskal.
- Bland ingredienserne sammen, og hæld blandingen ud på en bageplade med bagepapir – ca. 0,5 cm tykkelse, og bag i ca. 25-30 minutter, indtil din müsli får en gylden farve.
- Tag bagepladen ud af ovnen, og lad müslien køle af. Tilføj kokosflager, og opbevar din müsli i en tæt beholder. Den kan holde sig i et par uger.
Nyd din müsli på din morgenmad, fx som topping på skyr med frisk frugt. Savner du inspiration til din topping, så tjek mit tidligere blogindlæg – her.
Velbekomme ♡