15
sep
2014
0

Ærtsesuppe

I aftes havde Lars (min kæreste) og jeg gæster på besøg, og i den anledning stod jeg i køkkenet hele dagen. Til forret lavede jeg kold ærtesuppe, og den opskrift skal naturligvis deles herinde :-) Jeg lavede en stor portion, da vi var 10 personer til middag. Du kan alternativt halvere mængderne, så du ikke står med så stor en portion.

Ingredienser – forret til 10-12 personer

  • Lidt olie
  • Tre store løg
  • 4-6 fed hvidløg
  • Fire poser frosne ærter (4 x 450 gram)
  • 1,5 liter vand (evt. med 1-2 grøntsagsbouillon)
  • Krydderi: Salt, peber, frisk chili og/eller mynte.

Fremgangsmåde

  • Hak løg og hvidløg, og kom ingredienserne i en gryde med lidt olie.
  • Når løg og hvidløg er let brunet, tilsættes de frosne ærter.
  • Tilsæt derefter vand med bouillon, finthakket chili, salt og peber. Jeg brugte frisk chili i min ærtesuppe, da det giver en god eftersmag. Sidste gang jeg lavede opskriften, kom jeg 10-12 mynteblade i suppen, i stedet for chili, hvilket også smagte fantastisk.
  • Lad ingredienser komme op og koge, og blend derefter ingredienserne vha. en stavblender. Alternativt kan du komme den varme suppe op i en blender, og tilbage i gryden derefter.
  • Lad suppen slå og simre 10-15 minutter. Du kan eventuelt tilsætte mere vand, hvis du ønsker den mere flydende.
  • Kom suppen i køleskabet, så den er kold ved servering. Du kan også sagtens spise den varm.
  • Topping: en klat skyr og et blad basilikum.
  • Velbekomme :)

foto

Instagram