Michelle Kristensen har endnu en gang tryllet i køkkenet, og denne gang har hun lavet e-bogen ‘33 søde pauser – helt uden sukker‘. Jeg har fået lov til at dele en opskrift med jer fra den nye e-bog. Måske lidt inspiration til weekenden? -)
BØNNEBROWNIE – af Michelle Kristensen
10-12 personer
KAGE
- 2 spsk. peanutbutter
- 2 spsk. kokosolie
- 3 bananer, modne
- 1 dåse bønner (sorte eller kidney)
- 8 spsk. kakao
- Saft fra 1 appelsin
- 1⁄2 tsk. vanilje
- 1 tsk. bagepulver
- 10 dadler (fjern stenene)
- 1 knsp. salt
PEANUTBUTTER TOPPING
- 8 friske dadler (fjern stenene)
- 3 spsk. smeltet peanutbutter
- 8 spsk. vand
- 1 knsp. salt
PYNT
- Bær efter eget ønske
Kage: Kom peanutbutter og kokosolie i en skål, der tåler mikroovn, og smelt det i mikroovnen i ca. 1 minut. Kom bananer og bønner i foodprocessoren og kør dem fint. Tilsæt resten af ingredienserne, peanutbutter og den smeltede olie, og kør det hele i foodprocessoren. Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 40 minutter ved 175 grader varmluft.
Topping: Imens kagen køler af, laver du toppingen. Dadler, vand, salt og peanutbutter blendes i foodprocessoren eller i en blender. Smør toppingen på den afkølede kage.
Kagen er bedst, hvis den har stået på køl i 5 timer eller natten over.Kan holde sig ca. 4 dage i køleskabet – uden de friske bær. Kan fryses.
Tip
Hvis du vil gøre kagen endnu mere lækker, så kom 50 g hakket, mørk chokolade over den ved servering