Der er vist ingen tvivl om, at jeg elsker havregrød – både kold og varm. Denne chokogrød laves aftenen forinden, og nydes kold næste morgenmad med kokosmælk. Det smager fantastisk. Opskriften er inspireret af Celestine Maria Jensen.
Ingredienser – til en person
- 40 gram havregryn (jeg bruger altid grovvalsede)
- 10 gram proteinpulver (chokolade)
- 5 gram kakaopulver (evt. affedtet kakaopulver fra Urtekram)
- 100 gram æggehvider
- 50 gram kokosmælk (jeg vil anbefale dig at købe den økologiske fra Santa Maria – det er den bedste kokosmælk, jeg har smagt!)
- Kanel
- Sukrin
Fremgangsmåde
- Lav en havregrød af havregryn + vand. Når grøden har den rette konsistens, tilsætter du proteinpulver og kakaopulver.
- Tilsæt derefter æggehvider. Rør godt rundt i grøden, så æggehviderne “stivner/smelter” sammen med din øvrige grød.
- Du kan evt. tilsætte lidt sødemiddel, hvis du ønsker din grød mere sød.
- Kom din grød i en skål og ind køleskabet aftenen forinden.
- Næste morgen tilsætter du topping på din grød: kanel, kokosmælk og evt. sukrin.
- Velbekomme
Energiindhold
- Hele portionen indeholder: 326 kcal., 26 gram protein, 26 gram kulhydrat og 12 gram fedt.