Hjemmelavet knækbrød

At leve efter paleo principperne er både spændende og udfordrende. Jeg er blevet mere nysgerrig på madlavning, og jeg er dermed begyndt at eksperimentere mere ude i køkkenet…Jeg er desværre drøn allergisk overfor nikkel – og grundet et naturligt højt indhold i bl.a. kerner og diverse nødder, har jeg en del begrænsninger i forhold til hvilke fødevare, jeg bør spise.

I går lavede jeg en bageplade med hjemmelavet knækbrød, som jeg desværre ikke selv kunne nyde, pga. det høje nikkelindhold. Men knækbrødet og tilhørende opskrift lever op til paleo princippernes retningslinjer – så I skal bestemt ikke snydes for et lille billede og en opskrift 🙂

Ingredienser
  • 1 dl solsikkekerne (malet til mel)
  • 1 dl hørfrø (malet til mel)
  • 2 dl solsikkekerner
  • 2 dl sesamfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl hørfrø
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk salt
  • 4 dl vand
  • Evt. 2 spsk husk (FiberHusk)

Jeg “maler” selv kernerne – blot ved at putte dem i en blender. Derefter røres alle ingredienserne sammen, og rulles derefter ud på en bageplade.

Kom derefter bagepladen med dit kommende hjemmelavede knækbrød i oven ved 160 grader i 55 minutter – og vupti, lækkert knækbrød er klar til servering.

Velbekomme og go’ lørdag til jer allesammen 🙂

// Marie Louise

Posted in Opskrifter

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram