Hjemmelavet müsli

Her til morgen fik jeg utrolig meget lyst til skyr med appelsin og müsli. Jeg har ikke müsli i huset, da jeg generelt synes at “købe-müsli” indeholder for meget tilsat sukker, og derudover er jeg allergisk overfor en del nødder og kerner, hvilket gør det vanskeligt at finde en müsli, jeg rent faktisk kan tåle at spise. Men hvorfor købe, hvis du kan lave din egen på 5 minutter? 🙂

Ingredienser

  • 20 gram grovvalsede havregryn
  • 10 mandler
  • 5 gram sukrin
  • 1 økologisk appelsin
  • 1 tsk. kanel
  • 200 gram skyr

Fremgangsmåde 

  • Vask appelsinen grundigt og riv den på et rivjern, så du får små stykker appelsinskal, som du kan bruge i din müsli.
  • Kom havregryn, hakkede mandler og sukrin på panden. Rør rundt i ingredienserne, og pas på at grynene ikke brænder på.
  • Når grynene har fået en let brunlig farve, tilsætter du appelsinskal og evt. kanel. (Jeg er tosset med kombinationen af appelsin og kanel, men du kan vælge kun at tilsætte appelsinskal).
  • Rør ingredienser godt sammen, og du har nu lavet din hjemmelavede müsli med orangesmag.
  • Kom skyr og 100 gram appelsin, som du har skåret i mindre stykker i en skål, og top din skyr med din hjemmelavede müsli.
  • Velbekomme

Energiindhold

Hele portionen indeholder 303 kcal., 27 gram protein, 30 gram kulhydrat og 8,5 gram fedt.

Det er utrolig nemt at lave sin egen müsli, og jeg kan klart anbefale dig at prøve ovenstående opskrift. Du kan eventuelt lave din müsli (med/uden appelsinskal) og tilsætte små stykker hakket chokolade, når grynene er kølet af. Det er i hvert fald også et hit 🙂

// ML

foto

foto 2

Posted in Opskrifter

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram