Her til morgen havde jeg simpelthen så meget lyst til en mugcake. Det er utrolig nemt at lave en velsmagende mugcake – og her kommer en opskrift, som jeg uden diskussion synes, at I skal afprøve 🙂
Ingredienser
- 30 gram grovvalsede havregryn
- 5 gram affedtet kokosmel
- 5 gram vanilje proteinpulver (kan udelades)
- 2 æggehvider (70 gram)
- 30 gram minimælk
- 1/2 tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
- 1 tsk bagepulver
- Evt. 2-5 dråber flydende sødemiddel
- 75 gram skyr
- 50 gram hindbær
- 10 gram mandler
Fremgangsmåde
- Kom havregryn, affedtet kokosmel, vanilje proteinpulver, æggehvider, mælk, vaniljepulver, bagepulver samt sødemiddel i en blender, og blend indtil du har en jævn “mugcake-masse”.
- Kom bagepapir i en skål, en kop eller lign., og hæld nu din “mugcake-masse” i.
- Kom din skål i mikro’en i 1-1,5 min. Tjek din mugcake efter det første minut i mikro’en, for at undgå at den bliver tør.
- Lav i mellemtiden din topping: kom skyr og hindbær i en skål, og bland ingredienser sammen. Tilsæt eventuelt et par dråber sødemiddel, hvis du ønsker din hindbærskyr mere sød. Jeg bruger gerne frosne hindbær, så det bliver en kold/halv-frossen hindbær-skyr – det smager bare bedre.
- Top nu din mugcake med din hindbærskyr og 10 gram hakkede mandler.
- Velbekomme – denne opskrift vil du ikke fortryde 😉
Energiindhold
Hele portionen indeholder 325 kcal., 29 gram protein, 34 gram kulhydrat og 8,4 gram fedt.