1
jan
2009
0

Chili con carne

Forleden aften fik jeg serveret chili con carne hos min kære veninde, og to dage senere lavede min mor også en skøn chili con carne. Det er en fantastisk ret, og jeg deler naturligvis opskriften med jer, så I også kan nyde godt af den :-) 

Ingredienser (2-3 personer)

  • 1 pakke hakket oksekød, 3-7 % (450 gram)
  • 1 rødløg (ca. 140 gram)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 frisk rød chili
  • 500 gram tomater
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 rød peberfrugt (ca. 180 gram)
  • Krydderi: paprika, spidskommen, salt og peber.

Fremgangsmåde

  • Kom rødløg, chili og hvidløg i en gryde (husk at smag chilien til, inden du kommer hele chilien i din ret). Tilsæt derefter oksekød.
  • Når oksekødet er brunet af, tilsætter du peberfrugt, som du har skåret i små tern. Tilsæt derudover kidneybønner (uden væde). Gem væden til senere brug – hvis du afslutningsvis ønsker din chili con carne mere flydende.
  • Tilsæt krydderi. Jeg tilsætter meget (læs: rigtig meget) spidskommen, da det giver retten en fantastisk smag.
  • Lad kødsause stå og passe sig selv – gerne i 15-30 minutter, hvis du har tid til det. Kom i mellemtiden dine friske tomater i en blender. Blend tomaterne og tilsæt derefter din “hjemmelavede tomatsauce” i gryden med oksekød.
  • Velbekomme :-)

Tilbehør
Jeg spiser gerne min chili con carne på en bund af friske spinat blade eller rucola. Du kan også nyde din chili con carne med ris eller komme det i en en tortilla pandekage. Top evt. din chili con carne med lidt skyr (eller creme fraiche) samt nogle skiver avokado.

Energiindhold
Hele portionen (uden tilbehør) indeholder: 1008 kcal., 118 gram protein, 84 gram kulhydrat og 24 gram fedt. Del eventuelt din chili con carne op i tre portioner á 336 kcal.

Bonusinfo
Chili con carne smager liiiiige dét bedre dagen efter, så gem eventuelt en portion til næste dag (frokost/aftensmad) Det vil du ikke fortryde :-)

Velbekomme

// ML

foto

Instagram