Overnight oats

Jeg har længe ville lave “overnight oats”, som man vel på dansk vil kalde “køleskabshavregrød” 🙂 Det er et kæmpe hit på diverse madblogs, og nu har jeg endelig lavet min egen version. Princippet med “overnight oats” er, at man blander havregryn med vand, mælk, yoghurt/skyr eller lign., og stiller det i køleskabet natten over. Det er en genial morgenmad til dig, som har brug for en morgenmad “to go” – eller bare til dig, som ønsker en lidt anderledes version af din traditionelle havregrød. Jeg bruger glutenfri havregryn, gerne grovvalsede, når jeg laver grød. Jeg har ikke gluten allergi, men min mave har det klart bedre, når jeg undgår gluten. Du kan finde finvalsede glutenfri havregryn mange forskellige steder, formentlig i dit lokale supermarked, men hvis du ønsker grovvalsede glutenfri havregryn, så har jeg indtil videre kun set disse i helsebutikker. Forskellen på fin- og grovvalsede havregryn er, at du får en grød med mere “bid i”, hvis du bruger de grovvalsede gryn, hvorimod de finvalsede havregryn vil gøre din grød mere blød. Jeg foretrækker klart de grovvalsede – men det er vel smag og behag 🙂

Ingredienser

  • 40 gram (grovvalsede) glutenfri havregryn
  • 20 gram vanilje proteinpulver (jeg brugte Nutramino)
  • 30 + 25 gram skyr
  • Evt. 1 tsk. vaniljepulver
  • 50 gram hindbær

Fremgangsmåde

  • Dag 1: Bland havregryn, vanilje proteinpulver, 30 gram skyr og ca. 80 gram vand. Du kan evt. tilsætte 1 tsk. vaniljepulver. Kom blandingen i en beholder med låg, og kom det i køleskabet natten over.
  • Dag 2: Bland 50 gram hindbær med 25 gram skyr, så du har en hindbærskyr. Jeg bruger typisk frosne hindbær, men da man bør koge sine hindbær inden brug, gør jeg ofte det, at jeg hælder kogende vand over hindbærerne, lader dem stå nogle minutter, hvorefter jeg hælder vandet fra, og kommer hindbærerne tilbage i fryseren. På den måde undgår jeg de skadelige bakterier, som man mener, at hindbærerne indeholder.
  • Tag et glas eller lign., og lav et lag af dine “overnight oats”, og lav derefter et lag “hindbærskyr” – og gentag.
  • Topping: Jeg toppede min grød med blåbær og mandler.

Det smagte virkelig fantastisk, og jeg glæder mig til at eksperimentere endnu mere med “overnight oats” i fremtiden 🙂

Velbekomme
XO ML

IMG_6770  IMG_6772 IMG_6773IMG_6771

Posted in Opskrifter

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram