Forleden dag var jeg nede på landet hos min kære svigerfamilie. De har Tvedemose champignon, hvilket betyder, at Lars og jeg altid får en masse forskellige svampe med hjem. Denne gang fik vi store portobellosvampe med, og i den anledning fik jeg lyst til at lave portobello bruger den anden aften 🙂
Ingredienser (til én person)
- 2 store portobellosvampe (ca. 300 gram)
- 150 gram magert oksekød (3-7 %)
- 1/2 rødløg (ca. 60 gram)
- 1 tomat (ca. 80 gram)
- Salat
- Chili mayo (ca. 20 gram)
- 1 spsk. Sennep
Fremgangsmåde
- Skær stokken af dine portobellosvampe, og skær eventuelt lidt af “rundingen” af svampen, så den ca. har en højde på 1 cm.
- Kom lidt olie på pande, og læg derefter dine svampe på den varme pande. Vend dine svampe efter 3-4 minutter. Svampene suger en del olie til sig. For at undgå at tilsætte for meget olie undervejs, så tilsætter jeg en forholdsvis stor mængde vand, når svampene har suget olien til sig. Vandet gør at svampene bliver saftige – og ikke tøre.
- Lav i mellemtiden din hakkebøf, og tilsæt salt og peber.
- Tag nu dine svampe af panden, hvis de er færdige, og kom din hakkebøf på panden.
- Forbered nu dine grøntsager, og kom rødløg på en pande eller i en gryde med lidt olie, så du kan lave dine bløde løg.
- Når din bøf og dine løg er færdige, så er du parat til at bygge din burger. Min burger bestod af følgende lag: en portobellosvamp som “underbolle”, et lag sennep, frisk salat, tomat, hakkebøf, bløde løg, chili mayo og endnu en portobellosvamp
- Velbekomme 🙂
Energiindhold
- Hele portionen indeholder: 393 kcal., 42 gram protein, 30 gram kulhydrat og 13 gram fedt.
// ML