Rejser

Rejseguide // Madeira

Indlægget er sponsoreret af Spies // 

Madeira er for mange kendt som en pensionist ø. En ø med en masse gamle mennesker, der soler, spille kort og drikker øl – og det vil Madeira gerne lave om på. Der skal selvfølgelig være plads til os allesammen, men jeg tror, du forstår pointen. Madeira vil gerne vise alle de mange aktiviteter, du kan lave på øen, og i den forbindelse har jeg indgået en aftale med Spies Rejser. Jeg har aldrig været i Portugal, og heller ikke på denne lille ø lidt udenfor Afrikas kyst. Jeg glæder mig til at komme afsted – og en aktiv ferie, det lyder helt igennem perfekt i mine øre.

Jeg er nu kommet hjem igen, og nedenfor finder du en oversigt over de aktiviteter, vi prøvede på ferien – og dertil kommer jeg med forskellige fif og gode råd til din rejse, hvis du overvejer en smuttur til Madeira. Jeg har skrevet blogindlægget løbende på vores ferie -)

Hvilke aktiviteter fik vi afprøvet på rejsen?

Aktivitet 1
Første aktivitet på programmet var ‘The Levade Walk’. En 11 km gåtur i det smukkeste landskab. Normalt tager turen ca. 5 timer, hvis du rejser med en gruppe. Lars og jeg havde en privat guidet tur, og vi satte lidt ’speed’ på gå benene – vi er vel træningsmennesker, og netop derfor tog turen kun omkring 3 timer. Vi havde enkelte stop på vejen – vi nød bl.a. vores frokost, da vi fandt et sted, vi kunne slå os ned.

Er du vant til at gå, kan du sagtens gå turen. Navnet ‘The Levada Walk’, og ikke ‘The Levada Hike’, indikerer nemlig, at det er en gåtur. Der var ingen stejle bakker – kun lidt hældning nedad de sidste 400 meter.

Du kan sagtens gå turen uden guide – udfordringen er bare, at du går en tur fra A til B, og spørgsmålet er så bare, hvordan du kommer tilbage til bilen, hvis du placerede den ved punkt A? Nogle tager en taxa retur, de sejeste går turen tilbage – og så er der dem (os), der bliver hentet ved punkt B. Smart. Har du mulighed for det, vil jeg klart anbefale en privat guidet tur – det er naturligvis lidt dyrere sammenlignet med, hvis du tager afsted med en gruppe, men så er du, dine spørgsmål og behov 100 % i fokus. Det er jo aldrig dårligt -) Vores tur blev arrangeret af MBTRAVEL.

Ps. vidste du, at du kan estimere dit energiforbrug på din gåtur ud fra distancen og din vægt? Lad os sige, at du vejer 70 kg, og du har gået ‘The Levada Walk’ på 11 km. Du kan estimere dit energiforbrug på turen ved at sige din vægt (i kg) x distancen (i km) – dvs. 70 kg x 11 km = 770 kcal. Du forbrænder stort set samme antal kcal., hvis du løber samme distancen. Hvordan kan det være? Husk på, du arbejder formentlig også i dobbelt så lang tid. Blot en lille bonusinfo, hvis du også godt kan lide at vide, at du bruge lidt energi på ferien.

Aktivitet 2
Anden aktivitet på programmet var Mountain Bike, som var arrangeret af Freeride Madeira. Vi blev afhentet på hotellet af vores guide plus en chauffør. Bilen havde en anhænger på, hvor alle cyklerne var monteret. Fra hotellet kørte vi ca. 45 minutter op i bjergene, hvorefter vi kort blev introduceret for dagens program, fik cykelhjelme på hovedet – og så afsted. Jeg har aldrig prøvet det før, så jeg var egentlig lidt nervøs for, om jeg kunne finde ud af det. Jaja – alle kan vel cykle, men at køre ned ad stejle bakker i skovområde, det har jeg aldrig ikke prøvet før. Det gik til gengæld rigtig godt, og vigtigst af alt – det var drøn sjovt. Vores guide var super sød til at tage højde for vores niveau (læs: mit niveau), og han justerede løbende ruten, så den passede dertil. Han viste også flere gange ruter, vi kunne tage, hvis vi var klar til ‘the real shit’, men der var jeg altså tøsepigen der sagde, ‘maybe next time’. Vi cyklede i 2-3 timer, hvorefter vi fik en frokost oppe i bjergene på en lille cafe. Efter frokost havde vi mulighed for at fortsætte cykelturen eller vende snuden retur mod hotellet. Vi valgte sidste, for jeg må nok indrømme, at jeg var træt efter alle de mange kilometer, vi allerede havde cyklet.

Vi kom tilbage på hotellet ved 15-tiden, hvorefter vi nød solen et par timer. Jeg kan rigtig godt lide den kombination, hvor vi starter dagen aktivt, og slutter af med afslapning ved poolen eller stranden. Om aftenen blev vi hentet af chauffør, der kørte os til en restaurant ude ved havnen – læs mere nedenfor.

Aktivitet 3
De sidste tre dage af rejsen fik vi stillet en bil til rådighed fra Driving Maderia. Det gør det altid lidt nemmere at komme rundt med en bil, og det gav os nogle flere muligheder de sidste dage. Vi brugte bl.a. bilen til at køre til den gamle bydel, hvor vi fandt en hyggelig restaurant i de små gader. Vi tog også bilen til den nordlige del af øen, hvor vi fandt endnu flere hikes og vandreture. Du kan gå direkte ind på visitmadeira’s hjemmeside, hvor du finder en masse gode råd til vandreture rundt omkring på øen. Her finder du både information om ruternes længde og ‘sværhedsgrad’.

Aktivitet 4
7 dages ferie går stærkt – rigtig stærkt, især hvis der også skal være tid og plads til et par dage med 100 % afslapning ved poolen eller på stranden. Vi nåede langt fra at opleve alle de mange aktiviteter, øen tilbyder. Havde vi haft mere tid, ville jeg gerne have sejlet i havkajak. Madeira er nemlig også meget populær for vandsport – ikke bare kajak, men også vandski, vandscooter (jetski) og bl.a. sejleture med katamaran.

Hvilke restauranter, kan jeg anbefale?

Anbefaling 1
Den dag, vi kørte på mountain bike, havde vi også en rigtig fed restaurantoplevelse, jeg gerne vil dele. Vi blev hentet på hotellet og kørt til en meget fancy restaurant: Nini Design Center. Restauranten ligger ude på kajen ved havnen – ovenpå et design/kultur center. Lokalet var lyst, lækkert og på alle måder meget fancy. Vi fik en skøn tre retters menu med tilhørende vine. En klar anbefaling herfra, hvis du er i nærheden.

Anbefaling 2
Undervejs på ferien gik det op for mig, at Lars og jeg aldrig har spist indisk mad sammen. Vi har været sammen i 8 år, men det har vi af en eller anden årsag aldrig spist. Vi fandt en indisk restaurant, Sabor Da India, der lå 5-10 minutter fra hotellet, der havde fået gode anbefalinger på Four Square (en genial app, hvis du skal finde bl.a. gode spisesteder i nærheden). Det var en virkelig god smagsoplevelse, og jeg er ret overbevist om, at vi kommer igen – sidst på ferien.

Jeg sidder lige nu i flyveren på vej hjem fra Madeira, og vi har haft en skøn ferie. Ferien har været spækket med fede aktiviteter og oplevelser – og der har også været plads til ferie og afslapning. Spies har koordineret vores rejse, hvilket gjorde det enormt nemt for os at komme afsted. Vi blev hentet i lufthavnen ved ankomst og kørt direkte til hotellet. På afrejsedagen blev vi igen hentet på hotellet og kørt direkte til lufthavnen. Normalt plejer vi at koordinere alt med biludlejning mm. selv, men det har virkelig været rart med en ferie, hvor de har ordnet alt for os.

Alt i alt sidder jeg tilbage med en god mavefornemmelse. Madeira er en dejlig ø, der både tilbyder afslapning og fysisk aktivitet. Vejret har været skønt hele ugen, og jeg ved, at temperaturen er forholdsvis stabil året rundt. Netop dette gør Madeira til et oplagt rejsemål for os danskere sidst på året, når vi er ved at være trætte af regnvejr, vintertid og mørke aftner. Er du på udkig efter en aktiv ferie, er det bestemt også et rejsemål, jeg kan anbefale dig. Du kan vågne op samme dag og tænke, ‘hvad har jeg lyst til i dag?’, og så kan du booke og koordinere aktiviteter samme dag. Der er simpelthen så mange muligheder – og igen, alt sammen foregår i de smukkeste omgivelser.

En Madeira anbefaling herfra ♡♡

XX Marie Louise

Posted in blog, Rejser

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram