Rejser

Rejseguide – Stockholm

Så er vi retur efter en helt igennem fantastisk weekend i Stockholm. Lars og jeg besluttede os for, at vi ville give hinanden en weekendtur til Stockholm i julegave. Jeg elsker at få gaver, men tid og oplevelser sammen, det er næsten det bedste, jeg kan forestille mig. Jeg har været i Stockholm én gang tidligere i forbindelse med noget arbejde, men jeg har aldrig oplevet byen. Jeg elsker at tage en weekend getaway til en storby i Europa, og både Lars og jeg har hørt rigtig godt om Stockholm – bl.a. at det er en super fin og romantisk by. Efter vores weekend må jeg sige, at jeg er helt enig! Stockholm minder på mange måder om København. Byen er omgivet af vand (små kanaler), der er en masse hyggelige områder, smukke bygninger – og vigtigt, de serverer rigtig god kaffe mange steder. Jeg er jo blevet super pjattet med at få havremælk i kaffen, og den ’trend’ er de helt med på i Stockholm!

LÆS OGSÅ: MIN REJSEGUIDE TIL BARCELONA

. . . .

STED AT BO

Vi boede på hotel Birger Jarl. Ikke noget super fancy hotel, men det kostede kun ca. 600 kr. pr. nat, og det lå centralt og i gåafstand fra de fleste ting. På en weekendtur som denne, prioriterer vi ofte et lidt billigere hotel, fordi vi ikke skal bruge tid på hotellet – men i byen. Jeg lavede et post på Instagram forud for rejsen, hvor jeg spurgte om anbefalinger til steder at bo. Tag et kig på billedet og kommentarerne – hvis du ønsker endnu flere anbefalinger til steder at bo, steder at spise mm.  -)

. . . .

MAD

BRUNCH

Vi havde to morgener i Stockholm, og vi endte med at spise morgenmad på Greasy Spoon og Pom & Flora. To gode spisesteder, som jeg bl.a. fik anbefalet på Instagram. Er du vild med pandekager, skal du helt sikkert besøge Greasy Spoon. Jeg var især vild med Pom & Flora, hvor jeg fik en skøn rugbrødsmad med røræg, avokado og chili + frugt med kokos og mynte. Maden var god begge steder, men der var simpelthen så mange mennesker, så vi endte med at stå i kø i ca. 30 minutter, før vi fik et bord. Dem der kom efter os, endte med at stå udenfor i minus 10 grader. Jeg ved ikke helt, om det var ventetiden værd. Når jeg kommer tilbage, vil jeg gerne besøge Pom & Flora igen, men næste gang bliver det en hverdag, hvor der formentlig er lidt færre mennesker -)

Pom & Flora
Greasy Spoon

FROKOST

Til frokost fik vi anbefalet at besøge Strandvägen1, der tilsyneladende skulle være ‘Stockholms svar på Cafe Victor’ i København. Caféen ligger ud til vandet, og det blev uden tvivl turens bedste madoplevelse. Jeg ELSKER tatar, og de serverede den bedste tatar, jeg nogensinde har smagt. Vi havde egentlig besluttet os for at prøve Falafelbaren til frokost om søndagen, men da det kom til stykket, blev vi simpelthen nødt til at få tataren endnu en gang. Kæmpe anbefaling herfra – husk at bestille bord, især hvis du vil have en god plads med vandudsigt.

Strandvägen1

AFTENSMAD

Første aften besøgte vi Restaurant EAST. Restauranten ligner ikke noget særligt – hverken inde- eller udefra, men køkkenet laver simpelthen så lækker og velsmagende mad. Vi fik bl.a. cheviche, en bowle med tun, ris og grøntsager og sushi. Lørdag aften spiste vi på Nosh and Chow – endnu en anbefaling hjemmefra. Et super lækkert spisested og et ‘fancy spot’, hvor du kan få de lækreste drinks i baren. Det virker som et sted, hvor mange svenskere mødes og får en drink før/efter middag. Både fredag og lørdag aften prioriterede jeg at lade telefon ligge i tasken, så jeg kan desværre ikke vise nogle billeder af den fantastiske mad. Du må tænke dig til den 😉

KAFFE
Vi fik god kaffe flere steder – bl.a. Cafe Pascal. Her fik Lars også en ristet rugbrødsmad (rugbrød fra DK) med avokado. Både kaffen og maden var et hit, og deres menukort til morgenmad og frokost så super lækkert ud. Det prøver vi næste gang.

Greasy Spoon
Cafe Pascal

. . . . .

OPLEVELSER

To dage går stærkt – rigtig stærkt, så det er begrænset, hvad vi nåede at opleve. Vi gik ca. 10 km begge dage, så vi så det meste af byen, vi kunne nå på gåben. Vi besøgte bl.a. Saluhallen på Østermalm, som åbenbart er det sted, hvor Torvehallerne er blevet inspireret. Derudover gik vi til den gamle bydel – Gamla Stan og Sødermalm. Vi blev anbefalet at tage en ‘hop on/off’ turistbus, for det skulle være en genial måde at opleve byen på. Jeg har altid syntes, at det er et lidt fjollet koncept, og jeg foretrækker egentlig at gå rundt, men næste gang skal vi prøve det. Det er sikkert meget hyggeligt, når det først kommer til stykket – især med en god kop kaffe i hånden 😉 Derudover blev vi også anbefalet at tage en sejltur til Djurgården, at spise på Operacafeen og shoppe i SOFO – South of folkungagatan. Det må blive næste gang – vi bliver vist nødt til at komme tilbage, kan jeg godt se på det hele ♡♡

Skal du til Stockholm, synes jeg, du skal tage et kig på min instagram @marielouisecramer. Her finder du mange gode råd og anbefalinger fra en masse søde mennesker. Lars og jeg drømmer os allerede afsted på næste storbyferie – måske Prag? Har du været der? Eller har du en anbefaling til en storby, vi skal besøge? ♡

XX Marie Louise

 

Posted in blog, Rejser

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram