Hverdagstanker

Sådan bliver jeg glad igen

I nogle perioder er det bare lettere end andre – at smile. Du kender det måske? Jeg hader især, når jeg er i dårligt humør uden at vide hvorfor. Nogle gange må jeg spole tilbage til morgenstunden for at finde årsagen til, at jeg hænger lidt med næbbet. Det absolut værste jeg kan gøre er, at sætte trist musik i ørerne – så kommer jeg simpelthen ikke videre. Det gjorde jeg altid tidligere.

Jeg har fundet ud af, at mine morgener er meget vigtige for mig. Starter jeg fx dagen med at have sovet over mig – eller har jeg sovet for lidt eller dårligt, jamen så er det op ad bakke fra starten. Min søvn er virkelig vigtig for mig. Hvad gør jeg den dag, jeg bliver mor. Puha – det tør jeg slet ikke at tænke på! En anden ting der kan påvirke mig er, hvis mine klienter – enten til personlig træning eller teamtræning er sure, ked af det eller vrede. I så fald bruger jeg en masse energi på at gøre dem glade igen. Det kan være lidt hårdt – især hvis alle tilfældigvis har en dårlig dag, samtidig! Jeg er heldigvis blevet bedre til at lægge arbejdet fra mig, når jeg tager hjem – men det ligger ret dybt i mig, at jeg gerne vil have, at alle omkring mig har det godt. Hvornår bliver jeg ellers i ‘øv humør’? Fx når Lars bliver sur på mig. Det sker heldigvis ikke så tit, men når det sker, er det typisk fordi, at jeg ikke har været helt fair.

Hvad gør jeg så for at blive glad igen? Typisk bliver jeg nødt til at konfrontere folk, hvis jeg fx mener, at de ikke er fair. Er mine klienter kede af det, hiver jeg dem gerne til side for at høre, om jeg kan gøre noget. En gåtur kan også hjælpe på humøret – eller en løbetur for den sags skyld. Nogle gange hjælper det at træne, andre gange kan jeg slet ikke koncentrere mig, og så havde det bare været bedre, hvis jeg havde droppet træning den dag. Til tider hjælper det at ringe til min mor eller mine bedste veninder – andre gange foretrækker jeg at håndtere det selv. En anden ting der kan hjælpe er, hvis jeg hopper i bad. Jeg ved ikke, om jeg tror, at jeg kan ‘vaske vreden/irritationen’ af mig, men et godt bad er bare altid en god idé. Er den helt slem, går jeg i seng. Jeg er heldigvis så heldig, at jeg har en rigtig god mand, og han ved (ofte), hvordan han skal håndtere mig. En rystetur, hvor han nærmest hopper med mig, indtil jeg begynder at grine – dét virker næsten hver gang 🙂

Hvad gør du, hvis du er i dårligt humør, for at få smilet tilbage på læberne?

♡♡ ML

Posted in blog, Hverdagstanker, Sundhed

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram