Sundhed

Mit 2018

Inden vi ser os om, hopper vi ind i 2019. Som mange andre kan jeg ikke lade være med at tage et kig tilbage på året, der er gået. Instagram fortæller mig, at nedenstående ni billeder er mine mest ’likede’ billeder i 2018. De minder mig på mange måder om mine ni mest ’likede’ billeder i 2017. Billederne er meget personlige, og de handler i høj grad om tvillingerne, tabet og den nye graviditet med lillemanden. Instagram og de ni billeder giver selvfølgelig ikke det fulde billede af mig som person, men det fortæller mig, at jeg har lukket jer ind i min lille verden, hvor de seneste to år har været meget turbulente. 

Best nine – 2018
Best nine – 2017

Dengang jeg startede min Instagramprofil for efterhånden mange år siden, delte jeg primært mine morgenmadsretter. En dag skrev én følger til mig, om jeg nogensinde spiste andet end morgenmad 😉 Jeg fangede hentydningen, og jeg begyndte at poste mere end morgenmadsretter – bl.a. billeder af mine dengang online klienter og deres fremgang. Senere blev det en blanding af træning og kost – og de seneste år har jeg delt flere personlige IG post og blogindlæg fra mit lille liv. 

. . . . .

Selvom træning, kost og sundhed generelt fylder en stor del af min hverdag – både i mit daglige arbejde i Cramers Studie, og i mit personlige liv, hvor sundhed er min absolut største hobby, har emner som ’sundhed, kost og træning’ fyldt mindre på min Instagram de seneste par år. Jeg poster færre træningsvideoer og opskrifter – i hvert fald sammenlignet den mængde, jeg gerne ville. Jeg har blot måtte erkende, at energien og overskuddet har været minimalt. Både til at min egen træning og madlavning generelt – Lars og jeg har seriøst levet af to go mad!

. . . . .

Der er rigtig mange holdninger til, hvordan ’man’ bør træne, når ’man’ går i fertilitetsbehandling. Som du måske ved, hvis du har hørt min seneste vlog, så er jeg pt i gang med at indsamle info til et nyt blogindlæg, som netop omhandler dette emne; fertilitetsbehandling og træning. Jul, nytår og andre arbejdsopgaver er årsagen til, at dette ikke er kommet endnu, men det kommer! Anbefalingerne fra fertilitetslægerne er mange, og jeg er bl.a. blevet anbefalet at stoppe min styrke- og løbetræning, og bl.a. fokusere på at fastholde min puls under 130 slag/min. DET ER ABSURD, hvis du spørger mig. Min puls stiger nærmest til 130, når jeg går op til lejligheden på tredje sal. Selvom nogle studier siger, at +4 timers intensiv træning om ugen kan nedsætte din fertilitet, så mangler studierne at tage et kig på energiindtaget. Måske er det ikke motionsmængden, vi skal være så opmærksomme på – måske er det i højere grad det daglige energiindtag (kcal), vi skal være OBS på, når det handler om fertilitet. Igen – jeg vender retur med mere info om dette emne, når jeg har haft tid til at sætte mig ordentligt med det.

. . . . .

Tilbage til min pointe. Uanset om anbefalingerne om reduceret træning – eller stop af træning er korrekt, har det påvirket mig. Hvem gider at kaste en masse penge efter fertilitetsbehandling, og så ’skide på’ lægernes anbefalinger. Det har i hvert fald påvirket mig og min motivation, og det har uden tvivl medført en reduceret træningsmængde – og ikke mindst påvirket min træningsglæde. Det har været udfordrende at forsøge at fasteholde den ’motiverende og inspirerende’ ML på de sociale medier, der løbende giver fif og gode råd til fastholdelse af den sunde livsstil, når jeg privat har været et helt andet sted. 

. . . . .

Da vi startede i fertilitetsbehandling dødløftede jeg +100 kg uden problemer, jeg gik med 70 kg i walking lunges, og jeg tog 5-8 kropshævninger uden elastik. I dag tror jeg ingengang, jeg kan tage én enkelt kropshævning. Jeg ved godt, jeg er gravid, bevares – men før min graviditet kunne jeg heller ikke. Det er efterhånden længe siden, jeg har følt mig stærk. Jeg har måtte acceptere en reduceret styrke, og samtidig har jeg tilladt mig selv at stige 8-10 kg i vægt siden brylluppet i august 2016· 

Om morgenen på vores bryllupsdag – 06.08.16

Det er alt sammen SÅ fint. Jeg ville gøre alt for at blive gravid, og derfor blev jeg efterhånden også parat til at give slip på min store passion og hobby, og skippe mine personlige mål for min krop og min træning. Jeg kunne godt se på det hele, at jeg ikke kunne fastholde min bryllupsform året rundt (hvem kan også det?) – og jeg lærte at acceptere den ’nye mig’, hvor træning fyldte mindre i min hverdag, og hvor jeg samtidig tillod mig at stige i vægt. Det tog mig dog længere tid at acceptere, at jeg ikke var den ’fitte og stærke’ ML på Instagram. Den reducerede træningsmængde medførte naturligvis en nedadgående styrke, og i kombination med daglige hormontilskud- og indsprøjtninger, faldt mit energiniveau og overskud generelt. Det er uden tvivl årsagen til, at du har set færre træningsvideoer fra min side, hvis det måske har undret dig. Måske har du slet ikke tænkt over det – måske har du! 

Jeg ved som sagt godt, at jeg ikke kan rende rundt og være ’bryllupsfit’ året rundt, men jeg savner den stærke og funktionelle krop, der har lyst og energi til at træne. Jeg savner min løbeform, hvor jeg kunne løbe + 10 km uden problemer. Igen – nu er jeg gravid, og jeg ønsker på ingen måde at erstatte min gravide krop med min mere funktionelle og stærke krop, men der er ingen tvivl om, at jeg glæder mig til at vende tilbage til den ML, jeg var engang. Eller – det behøver jeg egentlig ikke. Jeg er helt okay med, at jeg ikke kommer tilbage til den form, jeg havde en gang. Jeg glæder mig bare til at træne igen uden løftede pegefingre, og jeg glæder mig til at være tilbage i min krop, der ikke bliver propfyldt med hormontilskud på daglig basiss. 

Hvad vil jeg egentlig sige med dette indlæg? I bund og grund vil jeg bare sige tak til dig, fordi du følger med – også selvom du måske til tider kan savne den motiverende og inspirerende trænings-ML. Jeg håber, at jeg alligevel kan være med til at inspirere – bl.a. ved at vise, hvordan jeg har kæmpet mig igennem vanvittige hårde perioder i mit liv. Når det så er sagt, glæder jeg mig til at træning og sundhed generelt kan fylde mere i mit liv. Dermed stiger lysten til at dele på de sociale medier automatisk også, hvis jeg kender mig selv ret. Lige nu er lillemanden vigtigst, og så længe han har det godt, er jeg glad og taknemmelig. 

. . . . .

2018 har været et vanvittigt år – på samme vis som 2017 var. Jeg håber, at vores 2019 kan blive et lidt mere roligt år, uden alt for mange følelsesmæssige rutsjebaneture. De er jo en del af livet, og dem skal der også være plads til – men lidt ro i 2019, vil være skønt. HAHA tænker alle jer med børn 😉 

Igen, tak fordi du følger med.
RIGTIG GODT NYTÅR ♡
XX ML


Posted in blog, Sundhed

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram