Sundhed

Mit aller bedste sundhedstip i julen!

Tænk! Det er allerede den tredje søndag i advent. Der er lidt over en uge til juleaften. I sidste weekend var Lars og jeg et smut i Østrig, og der kom jeg rent faktisk i julestemning – efter en weekend med sne og julemarkeder. Jeg mangler lidt noget sne herhjemme for at komme i julestemning, men julestemning eller ej – jeg glæder mig til juledagene. Mest af alt til at hygge og tilbringe tid sammen med min dejlige familie. December kan for mange være en svær og udfordrende måned, fordi den er proppet med julearrangementer. Jeg forstår udmærket godt, at det kan være udfordrende, men der er ingen grund til at gøre situationen og måneden værre, end den er. Det er i hvert fald min holdning. Selvfølgelig skal der være plads til gløgg, æbleskiver, brunkager, julefrokoster med større og eventuelt mere fedtrige måltider.

Lad mig komme med et eksempel: Skal du fx til julefrokost 2. juledag, så husk på, at du jo skal have frokost den dag alligevel. Julefrokosten kommer altså ikke som et EKSTRA måltid den dag. Det er et måltid, du i forvejen skal spise. Måske får du lidt flere kalorier indenbords, men det behøver altså ikke at vælte hele regnestykket. Måske spiser du automatisk lidt mindre til aftensmad, fordi du stadig er mæt efter julefrokosten, når du kommer hjem? Måske ikke, og så får du lidt flere kalorier ind den dag, sammenlignet med ugens øvrige dage – men det betyder ikke, at du pludselig tager 2 kg på. En anden tanke. Bliver du i løbet af december inviteret til æbleskiver sidst på eftermiddagen, jamen så kan du eventuelt spise lidt mindre til frokost – eller lidt mindre til aftensmad senere på dagen. Om du får kalorier fra æbleskiver med syltetøj og flormelis, eller fra rugbrødsmadderne til frokost – det er same same. Giver det mening?

Kort sagt. Der er i min optik ingen grund til at gå i baglås over denne måned. Nyd den og de lækkerier der medfølger – og husk din sunde fornuft. Du behøver ikke nødvendigvis at tage en håndfuld pebernødder hver gang, du går forbi skålen i kantinen eller i receptionen på kontoret 😉

Tilbage til mit aller bedste sundhedstips, for det har jeg slet ikke snakket om endnu. Mit absolut bedste fif til dig er: BEVÆGELSE! Sørg for at få bevæget dig i løbet af dagen. Det er altid godt at tænke i bevægelse – og især i denne måned, hvis du netop ved, at der ryger ekstra energi (kcal) indenbords. Tag cyklen så ofte, du kan – gå nogle lange ture. Løb en tur eller træn den motionsform, der motiverer dig. I december træner jeg som udgangspunkt, som jeg plejer, men jeg tænker helt sikkert over at få gået nogle længere ture – især i juledagene, hvor jeg ved, at der kommer mere mad på bordet (og i min krop). En lang gåtur efter julefrokost 1. eller 2. juledag er et personligt hit hos mig. Uden bevægelse – og med ekstra mad, kan jeg godt få det lidt dårligt, haha. Hvis jeg bare lægger mig på sofaen, bliver det i hvert fald ikke bedre. SÅ – BEVÆGELSE, BEVÆGELSE & ATTER BEVÆGELSE. Det er mit aller bedste sundhedstip i julen til dig. På den måde kan du nemt få forbrændt nogle ekstra kalorier, og derudover kan vi nok også hurtigt blive enige om, at følelsen i kroppen efter bevægelse er skøn!

Måske du har et juletip, du vil dele med mig og alle os andre? Del det endelig i kommentarfeltet på min Instagram.
Glædelig jul ♡♡
XX ML
Posted in blog, Sundhed

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram