Jeg har længe gerne ville lave min egen pulled pork, og i går havde jeg så en god anledning, da det i aftes var min tur til at holde madklub for mine veninder. Menuen stod på paleo boller, coleslaw, pulled pork, ovnbagte jordskokker og forskellige dressinger (aioli, chili mayonnaise og aubegine-mos). Det var et hit – og tøserne var glade, så nu må jeg hellere dele min opskrift med jer 🙂
Ingredienser – til pulled pork til 4-5 personer
- En nakkesteg (ca. 2 kg)
- Krydderiblanding (din “rub”), som består af følgende ingredienser:
– 25 gram brun farin
– 25 gram paprika
– 1 spsk. friskkværnet sort peter
– 1 spsk. groft salt
– 1 spsk. cayennepeber
– 1 spsk. hvidløgspulver
– 1 spsk. løgpulver
– 1 spsk. chilipulver
Fremgangsmåde – dag 1
- Tag din nakkesteg og afpuds den, så du fjerner sener og eventuelle fedtansamlinger.
- Lav derefter din “rub”, ved at komme alle ovenstående ingredienser i en skål.
- Kom nu din rub på din nakkesteg, således at den er fuldstændig tildækket af din krydderiblanding.
- Kom herfter din steg i en plastikpose og ind i køleskabet. Stegen bør min. ligge på køl i 4-5 timer. Jeg satte min steg i køleskabet aftenen forinden, så den fik min. 8 timer på køl.
Fremgangsmåde – dag 2
- Tænd ovnen på 110 grader (traditionel ovn).
- Tag din nakkesteg ud ad køleskabet og ud ad posen. Kom steget i et ovnfast fad, og sæt derefter stegen ind i ovnen i 12 timer. Jeg satte min steg ind i ovnen kl. 6 om morgenen.
- Stil eventuelt en skål med vand i ovnen.
- Kl. 18 tager du din steg ud ad ovnen (12 timer senere), og kommer lidt sølvpapir henover.
- Lad stegen stå på køkkenbordet i ca. 30 minutter, hvorefter du kan trække din steg fra hinanden vha. 2 gafler – deraf navnet “pulled pork”.
- Velbekomme