Forleden aften var jeg på besøg hos min kære veninde og spise aftensmad. Mine piger og jeg har madklub hver anden onsdag, og denne gang stod menuen på kødboller i tomatsause med bønnepasta. Nedenstående opskrift giver mad til 5 personer.
Fremgangsmåde
Kødbollefars:
- Hak et løg og to fed hvidløg fint, og kom ingredienserne i en skål.
- Tilsæt en pakke oksekød og to æg, en håndfuld havregryn og en håndfuld grahamsmel.
- Tilsæt derefter krydderi: tørret chili, salt, peber og et håndfuld finthakket frisk basilikum.
- Tilsæt evt. lidt mælk, hvis du ønsker farsen mere cremet.
- Kom farsen i køleskabet i en times tid.
Tomatsause:
- Svits et løg og to fed hvidløg på en pande med lidt olie.
- Tilsæt derefter to dåser flåede tomater, en stor dåse tomatpuré og 250 ml. vand med en halv bouillonterning.
- Tilsæt derefter krydderi: salt, peber, frisk basilikum og lidt sukker. Lad nu saucen simrer.
Næste skridt – form kødbollerne
- Imens sausen simrer formes kødbollerne vha. en spiseske, og brunes let på en pande med lidt olie.
- Steg kun overfladen kødbollerne, dvs. de må gerne være rå indeni, når de kommer ned i tomatsausen.
- Tilsæt nu kødbollerne i tomatsausen, hvor de “koges” færdige.
Tilbehør:
- Til madklub fik vi bønnepasta, hvilket var et hit. Du kan også vælge at lave squashspaghetti eller almindelig spaghetti
Topping:
- Parmesanost og frisk basilikum
Velbekomme fra min elskede Frederikke og jeg 🙂