Står den på søndagsbrunch i morgen? Så skal du da næsten have nogle lækre brunchboller klar til morgenbordet? For to uger siden havde vi et vennepar til brunch, hvor jeg servede de lækreste grovboller. Opskriften er fra min skønne venindes mor, og jeg er pjattet med den. Du laver dejen dagen i forvejen, dvs. i aften, og så er bolledejen klar til at komme i ovnen i morgen. Det er drøn smart og super nemt. Here you go – og go’ fornøjelse ♡
INGREDIENSER
- 7,5 dl lunkent vand
- 5-10 gram gær
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 5 dl havregryn
- 650 gram mel (fx halv/halv fuldkorns speltmel og ølandshvede)
- Bonus: Du kan også tilføje 100 gram frø/kerner i dejen, fx hørfrø og/eller solsikkekerner. I så fald skal du tilføje lidt ekstra vand i dejen, så den stadig er klæbrig.
FREMGANGSMÅDE
- Kom alle ingredienserne i en skål og bland sammen vha. en gaffel/ske. Dejen skal være klæbrig.
- Kom en tallerken eller noget sølvpapir ovenpå skålen, og sæt skålen i køleskabet natten over.
- Næste dag: Tænd ovnen på 220 gram (traditionel ovn).
- Kom bagepapir på en bageplade, og kom små ‘klatter’ dej på bagepapiret vha. en ske.
- Kom bagepladen i ovnen i ca. 20-25 minutter. Tjek bollerne løbende, og når de er hårde på undersiden, er de færdige.
- Velbekomme -)
Psssst – udover de hjemmebagte boller, kan du også lave mine ‘Rasmus Klump pandekager‘. Pandekager er altid et hit 🙂