I morges fik jeg en (overnight-) chiagrød til morgenmad. Jeg har tendens til at spise havregrød om morgenen, men lidt variation er vel også nødvendig 😉 Chiafrø er rige på sunde fedtsyrer, bl.a. Omega 3. Jeg har skrevet et indlæg, hvor jeg tydeliggør vigtigheden af at indtage en tilstrækkelige mængde fedt i løbet af dagen – læs dette ved at klikke her.
Ingredienser
- 25 gram chiafrø
- 10 gram hempfrø (kan udelades)
- 10 gram grovvalsede havregryn
- 100 gram skyr
- 100 gram vand
- 50 gram hindbær
- Evt. 3-5 dråber sødemiddel
- 50 gram blåbær
- 1 tsk. kanel
Fremgangsmåde
- Dag 1: Kom chiafrø, hempfrø, havregryn, skyr, vand, 50 gram hindbær og (evt.) 3-5 dråber sødemiddel i en beholder. Der er meget væske ift. mængden af frø og øvrige ingredienser, men chiafrø optager utrolig meget væske, så grøden skal nok sætte sig.
- Sæt grøden i køleskabet natten over.
- Dag 2: Top grøden med blåbær og evt. lidt kanel.
- Velbekomme
Energiindhold
Grøden indeholder 308 kcal., 22 gram protein, 26 gram kulhydrat og 12 gram fedt.