19
jan
2017
0

Grennie

Da jeg var på Bali, bestilte jeg stort set altid en greenie til morgenmad. Min yndlings cafe i Canggu, Shady Shack havde en fantastisk version, deres såkaldte Greenpeace – hvis du lige kommer forbi. Hemmeligheden bag en god greenie – i min optik, er den meget tykke konsistens. Det var skønt med en kold morgenmad i 30 graders varme, men af en eller anden årsag, er jeg også ret pjattet med det herhjemme, til trods for det kolde vejr.

Anyways – opskriften på Bali indeholdte: Kål, spinat, spirulina, banan, kokosolie og kokosvand. Den blev toppet med: müsli, gojibær, chiafrø og bi pollen. Jeg har eksperimenteret lidt med opskriften herhjemme, og sidste portion indeholdte:

  • 200 gram kokosvand – kan fx erstattes med almindelig vand, kokosmælk eller mandelmælk. 
  • 1 frossen banan – skåret i små skiver 
  • 10 x hakket spinat i portionskugler (180 gram)
  • Topping: hindbær, blåbær, kokoschips og chiafrø

Alle ingredienserne (pånær din topping) blendes sammen. Det kræver en del tålmodighed, og du skal hele tiden hjælpe blenderen igang. Hvis du tilsætter mere vand i din greenie, bliver den hurtig meget flydende i konsistensen.

Min greenie smagte fantastisk, men jeg må være ærlig at indrømme, at jeg var sulten igen efter få timer. For at give min greenie mere fylde (mæthed) skal jeg enten tilføje mere fedt, fx i form af en halv avokado eller erstatte kokosvand med kokosmælk. Alternativt kan jeg komme en god og grov müsli på toppen. Eller – jeg kan spise 1-2 æg ‘on the side’. Det gjorde jeg også nogle gange på Bali. Mæthed eller ej – det smagte skønt -)

Bon Appétit

❤ ML

Instagram