Igennem den seneste tid har jeg fået en del forespørgsler på frokost-inspiration. Jeg kan virkelig godt forstå, hvis mange af jer mangler inspiration til frokosten, da det helt sikkert også er det måltid, jeg selv har sværest ved at gøre let og lækkert, når jeg er på farten.
Den grøntsagsbolle jeg vil introducere jer for i dette blogindlæg, er en genial mulighed for dig, hvis du eksempelvis ønsker lidt inspiration til din frokost. Jeg spiste i dag min grøntsagsbolle med lidt philadelphia, salt, peber, tomat og et blødkogt æg. Hvis jeg ikke havde været hjemme til frokost, havde jeg spist bollen med noget magert kyllingepålæg. En grøntsagsbolle indeholder kun 68 kcal., og den har desuden en ret fornuftig sammensætning af næringsstoffer – se nedenfor.
Ingredienser – til 6 grøntsagsboller
- 260 gram spidskål
- 200 gram blomkål
- 2 æg
- 50 gram mozerella light ost (13 %)
- Salt + peber
Fremgangsmåde
- Kom ingredienserne i en foodprocessor.
- Når du har en ensartet masse, former du seks flade cirkler/boller
- Kom “bollerne” i ovnen i ca. 25 minutter ved 200 grader (varmluft)
- Hiv bollerne ud ad ovnen, og lad dem køle af.
- Kom med evt. i køleskabet, og tag dem ud, når du skal spise dem
- Velbekomme
Hvis du laver en større portion, kan du eventuelt komme dem i fryseren.
Ernæringsindhold
Nedenstående tabel blev i dagens anledning lilla – pga. grøntsagsbollernes farve 😉
Fredag – weekend – enjoy 🙂
// ML