Jeg har netop lavet min første ‘mugcake’, og den smagte helt igennem fantastisk. Af samme årsag kommer der naturligvis lige en opskrift her! Denne mugcake minder om en gulerodskage, men den adskiller sig fra en traditionel version, idet den har et forholdsvis lavt energiindhold (230 kcal), den er lowcarb (14,6 gram kulhydrat), og den har et højt proteinindhold (34,3 gram protein), hvilket gør denne gulerodskage til en sundere og mere mættende version. Jeg er helt tosset med den, og jeg skal bestemt i gang med at eksperimentere med andre smagsvarianter 🙂
Ingredienser
- 100 gram æggehvider
- 20 gram vanilje proteinpulver (fra Nutramino)
- 10 gram kokosmel
- 100 gram revet gulerod
- Lidt sukrin
- Glutenfri bagepulver
- Kanel (mængden af kanel afhænger af, hvor meget du kan lide kanelsmagen, personligt elsker jeg den!!!)
- Topping: 50 gram skyr + vaniljepulver
Fremgangsmåde
Bland og rør alle ingredienserne sammen i en lille skål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Giv kagen 2 minutter i mikroovnen ved max power. Jeg toppede min lowcarb gulerodskage med skyr, som jeg rørte op med lidt vaniljepulver.
Give it a taste – den smagte virkelig godt !!!!
// Marie Louise