1
jan
2008
0

Kyllingekødsauce

Jeg er tosset med spaghetti og kødsauce, og jeg synes at squashspaghetti  er en genial løsning, hvis du ønsker at reducere dit kulhydratindtag en smule. Opskriften er meget simpel – men top velsmagende :-)

Ingredienser (2-3 personer)

  • 400 gram hakket kyllingekød
  • 100 gram rødløg
  • 180 gram cherrytomater
  • 140 gram rød peberfrugt
  • 200 gram gulerod
  • 1 dåse tomatpuré (140 gram)
  • Krydderi: spidskommen, chilipulver, paprika, salat og peber
  • 2 squash (ca. 500 gram)

Fremgangsmåde

  • Kom dit kyllingekød i en gryde og lad det brune af.
  • Kom rødløg, evt. hvidløg og cherrytomater på en pande.
  • Når kødet er brunet af, tilsætter du ingredienserne fra panden. Mos nu dine tomater sammen med dit kyllingekød. Tilsæt vand, så du derved laver din egen tomatsauce. Lad ingredienserne stå og simre 5-10 minutter (eller længere, hvis du har tid til det).
  • Riv i mellemtiden dine gulerødder på et rivejern og skær din peberfrugt i tern. Tilsæt herefter dine grøntsager i din gryde med tomat og kyllingekød.
  • Smag din kødsauce til med de krydderier, du foretrækker. Jeg bruger spidskommen, chilipulver, paprika, salt og peber.
  • Hvis du har en lurch spirali (spaghettimaskine til grøntsager), kan du nu lave dine squashspaghetti. Jeg foretrækker at spise dem rå, men du kan også overhælde dem med kogende vand eller stege dem kortvarigt på panden. Hvis du ikke har en squashspaghetti -maskine, så er det vist på tide at få anskaffet sig en ;-)
  • Top evt. din squash-spaghetti med nogle skiver avokado, det er altid et hit.
  • Velbekomme

Energiindhold

Hele portionen indeholder: 934 kcal., 98 gram protein, 88 gram kulhydrat og 24 gram fedt. Dvs. hvis du deler portionen i tre, så indeholder hver portion ca: 311 kcal., 32 gram protein, 29 gram kulhydrat og 8 gram fedt.

foto

Instagram