Overnight oats med chia-frø

Jeg har igennem de seneste par uger eksperimenteret meget med min morgenmad, og jeg har fået afprøvet forskellige opskrifter og idéer, som jeg har haft lyst til at prøve igennem lang tid. Der er vist ingen tvivl om, at jeg får svært ved at fastholde denne stime med nye morgenmadsopskrifter, når jeg vender tilbage på skolebænken i slutningen af august. Jeg nyder dog sommerferien lidt endnu – og af samme årsag kommer der endnu en opskrift her.

Jeg lavede min første “køleskabs-grød” (overnight oats) for nogle uger siden, og jeg har eksperimenteret med lignende opskrifter lige siden. I morges fik jeg en grød lavet på havregryn og chia-frø, og det smagte dejligt. Det er første gang, at jeg har tilføjet chia-frø i min grød, men det er bestemt ikke sidste gang.

Chia-frø er blevet kategoriseret som en “super-food”, hvilket skyldes frøernes høje indhold af omega-3 og kostfibre. Frøerne binder en del væske til sig, hvilket blandt andet er en af årsagerne til, at jeg synes, at frøet fungerer godt i min kolde morgengrød.

Ingredienser

  • 30 gram grovvalsede havregryn
  • 20 gram chia-frø
  • 100 gram skummetmælk
  • 50 gram vand
  • 100 gram skyr
  • 50 gram hindbær

Fremgangsmåde

  • Dag 1: Bland havregryn, chia-frø, mælk og vand i en skål, og sæt skålen plus låg i køleskabet til dagen efter.
  • Dag 2: Tilsæt skyr, hindbær og eventuelt lidt sødemiddel i din overnight-oats.
  • Bland ingredienserne godt sammen, og så er din overnight-oats med chia-frø klar til servering.

Energiindhold
Skærmbillede 2013-08-16 kl. 17.33.22

Velbekomme
// MLIMG_7212

Posted in Opskrifter

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram