Pulled pork

Jeg har længe gerne ville lave min egen pulled pork, og i går havde jeg så en god anledning, da det i aftes var min tur til at holde madklub for mine veninder. Menuen stod på paleo boller, coleslaw, pulled pork, ovnbagte jordskokker og forskellige dressinger (aioli, chili mayonnaise og aubegine-mos). Det var et hit – og tøserne var glade, så nu må jeg hellere dele min opskrift med jer 🙂

Ingredienser – til pulled pork til 4-5 personer

  • En nakkesteg (ca. 2 kg)
  • Krydderiblanding (din “rub”), som består af følgende ingredienser:

– 25 gram brun farin
– 25 gram paprika
– 1 spsk. friskkværnet sort peter
– 1 spsk. groft salt
– 1 spsk. cayennepeber
– 1 spsk. hvidløgspulver
– 1 spsk. løgpulver
– 1 spsk. chilipulver

Fremgangsmåde – dag 1

  • Tag din nakkesteg og afpuds den, så du fjerner sener og eventuelle fedtansamlinger.
  • Lav derefter din “rub”, ved at komme alle ovenstående ingredienser i en skål.
  • Kom nu din rub på din nakkesteg, således at den er fuldstændig tildækket af din krydderiblanding.
  • Kom herfter din steg i en plastikpose og ind i køleskabet. Stegen bør min. ligge på køl i 4-5 timer. Jeg satte min steg i køleskabet aftenen forinden, så den fik min. 8 timer på køl.

Fremgangsmåde – dag 2

  • Tænd ovnen på 110 grader (traditionel ovn).
  • Tag din nakkesteg ud ad køleskabet og ud ad posen. Kom steget i et ovnfast fad, og sæt derefter stegen ind i ovnen i 12 timer. Jeg satte min steg ind i ovnen kl. 6 om morgenen.
  • Stil eventuelt en skål med vand i ovnen.
  • Kl. 18 tager du din steg ud ad ovnen (12 timer senere), og kommer lidt sølvpapir henover.
  • Lad stegen stå på køkkenbordet i ca. 30 minutter, hvorefter du kan trække din steg fra hinanden vha. 2 gafler – deraf navnet “pulled pork”.
  • Velbekomme

foto 4

 

foto 1

Posted in Opskrifter

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram