Rabarberkompot

Det er sommer – og det er rabarbertid 🙂

I går var jeg ude i min svigermors have og hente friske rabarber. Jeg har fået to kg med hjem, og det betyder, at jeg nu skal igang med at eksperimentere med rabarber. Første eksperiment er denne rabarberkompot:

Ingredienser

  • 300 gram rabarber
  • 40-50 gram sukrin (alternativ: sukker)
  • 1 vaniljestang

Fremgangsmåde

  • Skær din rabarber i stykker af 1 cm x 1 cm, og kom dem i et ildfast fad.
  • Drys sukrin henover din rabarber (du kan også bruge 3-4 spsk. sukker)
  • Flæk din vaniljestang, og skrap vaniljen fri og kom det ned til din rabarber.
  • Hæld lidt vand henover din rabarber, og bland rabarber, sukrin, vanilje og vand godt sammen.
  • Lad nu din rabarber stå natten over – eller du kan komme din rabarbar i ovnen med det samme.
  • Tænd ovnen på 160 gram (traditionel ovn). Kom dit fad i ovnen i ca. 30 minutter.
  • Du kan nyde din rabarberkompot varm eller kold, og den kan holde sig ca. 4-5 dage i køleskabet.
  • Velbekomme

Energiindhold

Hele portionen indeholder 92 kcal., 3,1 gram protein, 22 gram kulhydrat og 1,7 gram fedt. Kalorieindholdet vil være en smule højere, hvis du benytter sukker.

Forleden dag lavede jeg rabarber crumble. Hvis du alligevel har rabarber liggende derhjemme, så vil jeg klart anbefale dig at afprøve min opskrift 🙂 

foto 3

foto 2

Posted in Opskrifter

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram