Klokken er 22.30 i Dubai. Lars og jeg sidder i sengen på hotelværelset – han besvarer mails, mens jeg er lækkersulten. Hmm – minibaren er drøn kedelig, og lige nu savner jeg lidt de lækre pandekager, vi spiste i flyveren i torsdags – da vi fløj fra København til Dubai. Måske du også er lidt lækkersulten? Her kommer i hvert fald opskriften på denne stabel pandekager. Jeg er især vild med denne opskrift, fordi den indeholder kokos. Det kan du altid udelade, hvis du ikke er lige så pjattet med kokos, som jeg.
INGREDIENSER
- 2 bananer
- 2 æg
- 2 spsk. boghvedemel – det skal være 2 spsk. med top! Du kan sagtens erstatte med andet mel eller havregryn.
- 1 spsk. chiafrø
- 2 spsk. kokosflager/kokoschips
- Evt. en smule mælk
- Olie til stegning – jeg brugte kokosolie. Alternativt kan du bruge smagsneutral olie, fx rapsolie.
FREMGANGSMÅDE
- Kom banan, æg, mel, chiafrø og kokos i en skål, og blend ingredienserne sammen vha. en stavblender – eller en almindelig blender. Blend gerne i 1-2 minutter, så du får en luftig masse.
- Er konsistensen meget tyk, kan du tilføje lidt mælk – men ikke for meget.
- Kom olie på panden og vent et øjeblik med at hælde lidt af pandekagedejen på, til panden er varm. Jeg plejer at lave fire små pandekager af gangen.
- Fif: vent med at vende pandekagerne, til der kommer små ‘luftbobler’ i dejen.
- Lav hele portionen og se, om du kan stable pandekagerne lige så fint, som mig 🙂
- Velbekomme ♡♡
Pssst. pandekagerne er geniale til morgenmad (du kan sagtens lave dem i aften, og spise dem i morgen). Eller halvér en portion og spis som mellemmåltid. Smart, nemt og lækkert.
XX Marie Louise