Rosenkålssalat

Jeg har altid haft lidt svært ved at finde ud af, hvordan jeg bedst bruger rosenkålen i min madlavning – men jeg har nu fundet en salat, hvor jeg synes rosenkålen gør det utrolig godt. I aftes spiste jeg salaten til noget ovnbagt kalkun, og forleden dag havde jeg salaten med på farten, dvs. den fungerer udmærket i en tupperware 🙂

Ingredienser – til én person

  • 200 gram rosenkål
  • 1 appelsin (ca. 60 gram uden skæl, kerner mm.)
  • 240 gram hytteost (1,5 %)
  • 1 spsk. sennep
  • Salt & peber

Fremgangsmåde
Skær rosenkålen i små både og bland med appelsin, som du ligeledes har skåret i mindre stykker. Lav en “dressing” af hytteost , sennep samt salt og peber og bland i din rosenkål og appelsinsalat. Det er utrolig nemt, og det smager dejligt. Appelsinen tilfører en sød smag til rosenkålen, hvilket jeg er pjattet med. Du kan eventuelt erstatte “hytteostdressingen” med avokado, det smager også utrolig lækkert.

Ernæringsindhold
Hvis du benytter dig af ovenstående mængder, så indeholder salaten 303 kcal., 31 gram protein, 36 gram kulhydrat og 5,6 gram fedt.

Bonusinfo
Rosenkål er utrolig sunde, hvilket bl.a. skyldes deres høje indhold af fibre. Derudover indeholder grøntsagen antioxidanter samt C-vitamin, som styrker immunforsvaret. Rosenkål er ydermere rig på B-vitaminet, Folat, hvilket bl.a. er vigtigt at indtage som gravid.

Try it 🙂
// ML

foto

Posted in Opskrifter

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram