Sundhed

Skal jeg spise mellemmåltid(er)?

Et spørgsmål jeg ofte får fra mine klienter er “skal jeg spise mellemmåltider?” Nogle elsker at spise en masse små måltider i løbet af dagen, andre foretrækker tre hovedmåltider. Hvad er så rigtigt? Hvad er bedst for dig?

Sandheden er, at det ene ikke er bedre end det andet. Hvis det fungerer godt for dig at spise tre hovedmåltider og to til tre mindre måltider, jamen så er det det, du skal gøre. Fungerer det derimod bedre for dig at spise tre hovedmåltider, så gør du det. Personligt kan jeg godt lide at spise lidt hver tredje time, men i perioder hvor jeg har travlt og ‘mindre tid til at tænke på mad’, spiser jeg primært tre hovedmåltider. Fordelen ved at holde sig til tre måltider er, at jeg kan spise større portioner, fordi jeg har plads til lidt mere mad, nu hvor jeg ikke har spist mellemmåltider i løbet af dagen.

Igen – det ene er ikke mere rigtigt, end det andet. Du må spørge dig selv, hvad der fungerer bedst for dig. Jeg plejer at sige – hvis du er sulten en til to timer efter et hovedmåltid, bør du gå tilbage og kigge på dit sidste måltid.

Lad os tage et eksempel. Har du spist en frokost bestående af grøntsager og kød kl. 13, og kl. 14.30/15 er du allerede sulten igen? I så fald bør du foretage nogle justeringer i din frokost. Du bør eventuelt overveje at implementere mere fedt, f.eks. i form af avokado, mandler/nødder, olie eller lign. Det kan også være, at du allerede har sørget for din fedtkilde, og at du skal implementere nogle flere kostfibre, f.eks. en skive rugbrød. Mit bedste råd til dig er derfor – hvis du oplever sult/trang til mad relativ kort tid efter et hovedmåltid, bør du kigge på dit forrige måltid og foretage nogle justeringer.

Good luck 😀

Ovenstående indlæg henvender sig til primært til dig, som ønsker at vedligeholde din vægt eller opnå et vægttab. Hvis du er sportsmand/kvinde, hvis du f.eks. har to træningspas på samme dag, hvis du har fokus på øget vægt/muskelmasse, vil mellemmåltider muligvis være et must for at sikre, at du får tilstrækkeligt energi i løbet af dagen.

Image-1

 

Posted in blog, Sundhed

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram