Spinat i tomat

Når jeg køber take away, så er jeg tosset med at købe salat fra Det Sunde Køkken, Sund Sult, Cracy Chicken og SMAG. Disse spisesteder har ofte “salaten” spinat i tomat. Jeg har længe eksperimenteret med at lave min egen version, og nu har jeg endelig fået sammensat en opskrift, som jeg er tilfreds med 🙂

Ingredienser (til 4 x tilbehør)

  • 2 rødløg (ca. 200 gram)
  • 5-7 fed hvidløg (tilsæt efter smag og behag)
  • 20 gram rapsolie
  • 1 stor rød peberfrugt (ca. 150 gram)
  • 700 gram frossen spinat (hakket)
  • 1 dåse hakkede tomater (400 gram)
  • 3 små dåser tomatpure (3 x 140 gram)
  • Krydderi: salt & cayennepeber

Fremgangsmåde

  • Skræl og hak dine løg, og kom dem i en gryde med 10 gram olie. Tilsæt derefter hvidløg, som du har presset vha. en hvidløgspresser.
  • Lad ingredienser svitse i gryden i nogle minutter, hvorefter du tilsætter rød peberfrugt, som du har skåret i lange skiver.
  • Tilsæt efter nogle minutter den frosne spinat.
  • Når din spinat er optøet, tilsætter du hakkede tomater samt tomatpure.
  • Lad ingredienserne stå i gryden i 10-15 minutter.
  • Smag retten til med salt og cayennepeber (jeg brugte en del cayennepeber!), og tilsæt afslutningsvis 10 gram olie.
  • Kom din spinat i tomat i køleskabet i nogle timer. Det er vigtigt, at retten er helt kold ved servering. Jeg synes på ingen måde, at retten smager godt, hvis den er varm eller halvkold. Det er først, når retten er helt kold, at du kan vurdere den endelige smag.
  • Der vil være en del væde fra tomat sausen, som jeg vil anbefale dig at hælde fra, inden du spiser din spinat i tomat.
  • Jeg spiste min spinat i tomat dagen efter tilberedning, til min frokost – og det smagte HIMMELSK!
  • Velbekomme 🙂

Energiindhold

  • Hele portionen indeholder: 946 kcal., 43 gram protein, 144 gram kulhydrat og 29 gram fedt. Jeg delte min portion i fire små, hvorved hver portion ca. indeholder 236 kcal.

// ML

IMG_8344

Posted in Opskrifter

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram