I lørdags lavede jeg endnu en omgang meatza, denne gang på hakket kyllingekød – og ikke på hakket oksekød. Det var en succes, og jeg synes rent faktisk, at det smagte bedre end på oksekød. Jeg kan derfor klart anbefale dig at afprøve nedenstående opskrift 🙂
Ingredienser – til fire personer
- 800 gram hakket kyllingekød (evt. hakket kalkunkød)
- 1 dåse tomatpuré
- Tomater (4 stk.)
- Soltørrede tomater
- Gul peberfrugt (1 stk.)
- Rødløg (1 stk.)
- Mozzarella
- Krydderier: Salt, peber og oregano.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
- Lav fire store “pizzabunde” af det hakkede kyllingekød, dvs. 4 x 200 gram
- Kom dine “pizzabunde” på noget bagepapir, og kom dem i ovnen i ca. 15 minutter.
- Tag “pizzabundene” ud ad ovnen og kom din topping på. Jeg startede med at smøre lidt tomatpuré på, og derefter kom jeg skiver af tomat, rødløg, mozzarella + krydderi på to af mine bunde. På de sidste to bunde kom jeg udover tomatpuré, rødløg, peberfrugt + krydder på.
- Sæt dine “pizzabunde” tilbage i ovnen – nu på 175 grader, i ca. 10-12 minutter.
- Hiv dine bunde ud ad ovnen. Jeg toppede to af mine pizzaer med soltørrede tomater.
På billedet er fire chicken meatza. Min kæreste og jeg spiste disse fire uden tilbehør. Jeg har under “ingredienser” skrevet at opskriften er til fire personer, da jeg vil mene at en meatza pr. person er tilstrækkeligt (200 gram kød), hvis der er noget tilbehør 🙂
Give it a try
// ML