Hvis du følger med på min instagramprofil, kender du formentlig til min kost- og træningsfilosofi. Jeg tror ikke på hokus pokus, men sund fornuft og hårdt arbejde. Det er efterhånden mange år siden, at jeg levede efter paleo principperne og gik til spinning 4-6 gange om ugen.
I dag tog jeg dette billede, og det fik mig til at tænke tilbage til dengang, hvor paleo og spinning netop var en fast del af min hverdag. Kiloene raslede af mig, og til sidst prikkede min mor mig sødt på skulderen og sagde ‘nu er det nok’. Jeg var blevet slank og slatten – sorry to say. I dag vejer jeg godt 8 kg mere, end jeg gjorde den gang. Hvis jeg selv skal sige det (f*** janteloven), så har jeg aldrig været så fit og veltrænet, som jeg er på nuværende tidspunkt (måske fordi jeg skal giftes om 2 uger, haha). Spændstige ben og balder, faste arme, slank og veltrænet mave – desuden er jeg stærk og velfungerende – og min kondition er i top. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg spiser chips og kage dagligt, for det gør jeg bestemt ikke. Jeg spiser sundt og jeg drikker minimale mængder af alkohol – men hey, det er blevet en del af min hverdag at leve sundt, og jeg har det fantastisk med det.
Min ‘paleo og spinningsperiode’ har gjort mig klogere på mig selv, og jeg vil aldrig være foruden denne periode. Jeg spiser ikke store mængder af kulhydrater fra ris, kartofler, brød og pasta, men jeg spiser det, når jeg har lyst og i forbindelse med træning (før/efter). Nogle vil mene, at jeg fortsat spiser forholdsvis low carb, andre vil mene noget andet. Det betyder heldigvis ikke det store. Faktum er bare at styrketræning og intervaltræning i kombination med en sund og varieret kost, uden hokus pokus og uden en fanatisk tilgang til kost, træning og sundhed generelt, har givet mig en stærkere, slankere og mere veltrænet krop.
Min egen rejse har påvirket min tilgang til kost og træning, hvilket også afspejler sig i den måde, jeg vejleder mine klienter i dag. Da jeg startede som personlig træner, udarbejdede jeg konkrete kostplaner til mine klienter, hvor jeg noterede antal gram af hver fødevarer. Det var en “nem” måde at vejlede på, fordi jeg var sikker på, at mine klienter opnåede de ønskede resultater. Det er dog ikke en særlig holdbar løsning på sigt – hvem gider at måle og veje sin mad hver dag? Jeg gider i hvert fald ikke, og jeg synes bestemt heller ikke, at mine klienter skal bruge tid og energi på det. Når jeg vejleder mine klienter i dag, kigger jeg på deres kost og giver feedback. På den måde kan vi lave små justeringer – uge for uge. Det tager muligvis længere tid at opnå de ønskede resultater, men det er i min optik en langt mere holdbar løsning på sigt. Små justeringer i kosten og implementering af gode træningsrutiner, så er du godt på vej.
Lidt torsdagstanker herfra
// ML