Sundhed

Frk. H

Frk. H har været i et forløb hos mig siden 24. marts. Forløbet har været en lille hemmelighed for venner og familie, da H. ikke ønsker pres, gode råd og høje forventninger fra sine nærmeste. Normalt anbefaler jeg mine klienter, at de involverer sine nærmeste, da deres support ofte spiller en afgørende rolle under en adfærdsændring/livsstilsændring. I dette tilfælde har det ikke været nødvendigt.

Det er ca. 7 måneder siden første møde. I den periode har frk. H. opnået en reduceret fedtmasse på 13,8 kg. Muskelmassen er fastholdt, og fedtprocenten er reduceret med 8,5 %.

Pga. sommerferie i udlandet havde vi en ‘sommerpause’ uden personlig træning – i ca. 6 uger. I denne periode var målet vægtkontrol – ikke vægttab, men fastholdelse af vægten. Da H. kom retur fra ferie var vægten fastholdt. Vægtkontrol skal ikke undervurderet. Det er svært, hårdt og super udfordrende. I mange tilfælde er det sværeste ikke at opnå et vægttab, men at fastholde vægten. H fik inden sommerferien en succesoplevelse, idet hun opnåede et super flot vægttab, og efter sommerferien fik hun næste, da hun havde formået at fastholde vægten. Nu tager vi næste skridt sammen, så vi kan få fedtmassen reduceret yderligere. .

H. har tidligere været i et personligt træningsforløb hos en træner. Hun kørte et forløb med en stram kostplan, hvilket resulterede i at hun opnåede et flot vægttab på kort tid. Hun tog dog alle kiloene på igen – suprise! Kostplaner er i min optik ikke vejen frem, hvis du ønsker en vedvarende ændring.

Hvordan er H. nået hertil? Hun følger mine guidelines, som kort sagt handler om søvnvæskeeffektiv træning og sund kost. Ingen restriktioner – kun sund fornuft. Vi tager en uge af gangen. hvor jeg løbende giver feedback på ovenstående parametre. Frk. H. spiser sin kost, hvor jeg giver feedback og forslag til småjusteringer. Hun spiser ikke ‘min kost’, og netop derfor er en livsstilsændring mere realistisk! 2-3 x styrketræning pr. uge (inkl. intervaltræning). Herudover har vi fokus på at bruge cyklen som det primære transportmiddel, og desuden implementere ugentlige gåture. Gåture skal ikke undervurderes. Du får bevæget dig, og desuden bidrager det positivt til din mentale sundhed. Win win.

Der kommer et vildt før- og efterbillede på et tidspunkt, men ikke endnu. Vi skal først i mål, og det er vi snart.

XX ML

 

img_0036

 

Posted in blog, Sundhed, Træning

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram