Rejser

Bali rejseguide

De sidste par gange, hvor jeg har været ude at rejse, har jeg skrevet en lille rejseguide. Her giver jeg bl.a. gode råd til spisesteder, steder at dyrke motion mm. Jeg har indtil videre lavet en rejseguide til Barcelona og til Zanzibar.

Jeg befinder mig i øjeblikket på Bali, og jeg tænker derfor, at det er oplagt, at jeg laver en lille rejseguide hertil, nu hvor jeg er igang -) Jeg er afsted med Karen, Lars’ søster, og vi skal besøge fire forskellige steder på øen under vores ophold.

FØRSTE STOP – CANGGU 

Canggu er uden tvivl et rigtig et ‘surf, yoga, hipster and healthy spot’ på Bali. Der er en rigtig ‘chill stemning’, og jeg er pjattet med det. Det er første gang, at jeg er faldet så hurtig ned i gear på en ferie, som jeg har gjort denne gang. Byen er fyldt med lækre spisesteder, vi har bl.a. besøgt:

  • Morgenmad: Nalu Bowls & Crate Cafe
  • Frokost: The Shady Shack, Cafe Avocado & Canteen (Anbefaling: prøv The Shady Shacks grønne smoothie bowle)
  • Aftensmad: Betelnyt Cafe

Favoritstedet til morgenmad var klart Crate Cafe, og til frokost og aftensmad: The Shady Shack og Betelnyt Cafe.

Udover at spise absurd lækker mad og slappe af ved poolen og havet, har vi bl.a. været ude at surfe. Vi bookede en instruktør til os hver, og det var helt sikkert pengene og tiden værd. Vi kom begge op at stå på boardet efter et enkelt forsøg, og så brugte vi ellers to timer ude i bølgerne. En fantastisk måde at bruge kroppen på. Vi fandt også et lille crossfit spot (S2S), hvor vi havde en morgentræning. Ikke vildt imponerende, men det var sjovt at prøve. Den sidste dag i Canggu fik vi en massage. Vi fandt et lille sted (Amy’s Spa), som virkelig ikke lignende noget udefra – men hold da op! Det er muligvis den bedste massage, jeg har fået. Jeg fik 1,5 times sportsmassage til 85 kr. NY INFO – jeg skrev dette blogindlæg i oktober 2016, og i dag er det 6. januar 2017. Jeg er her igen, og derfor en lille ny tilføjelse til min Bali guide. Under dette ophold har jeg trænet hos BALI FIT – tjek det ud. Deres TFW hold er super seje! 

Vi havde tre overnatninger i Canggu, hvor vi boede på ‘Sika Homestay’ (anbefaling fra en veninde). Et ‘guesthouse’ med en fantastisk imødekommende familie. Vi blev hentet af familien i lufthavnen og kørt direkte dertil, hvilket var en dejlig måde at starte ferien på. Vi boede på et fint lille værelse med eget bad, wifi og aircondition. Hvis du er på udkig efter et sted at overnatte nogle dage – til en billig pris, kan jeg klart anbefale ‘Sika Homestay’. NYT – denne gang har jeg sovet på  Lebak Bali – et rigtig fint ‘hotel’ med en lille, men lækker pool. Det er uden tvivl et mere attraktivt sted at bo, hvis du lige skal opgradere dit overnatnings-spot, sammenlignet med Sika Homestay. Det ligger dog 1-1,2 km fra ‘city’ – men det har jo aldrig skadet med en lille gåtur -)

Vi nåede desværre ikke forbi Echo Beach og se solnedgang med en grillet majskolbe i hånden, hvilket vi ellers fik anbefalet.

img_4373
Morgenmad på Crate Cafe

ANDET STOP – UBUD 

Vores søde husmor fra Sika Homestay kørte os til hotellet i Ubud (Hotel Manyi). Det kostede 125 kr. for en times transport. Ubud er et turisthelvede – sammenlignet med Canggu. Vi bor heldigvis lidt udenfor city – i et roligt område med de smukkeste rismarker omkring os. Jeg er glad for, at vi ikke bor i Ubud, netop pga. de mange turister og larm fra trafik mm.

Vi har tre overnatninger i Ubud, og vi har bl.a. besøgt nedenstående spisesteder:

  • Morgenmad: Nalu Bowls
  • Frokost: Bali Bunda
  • Aftensmad: Cafe Kafe, The Elephant & Alchemy.

Vi spiste primært morgenmad på hotellet, da det var inkl. i prisen. Vores madoplevelser i Ubud var desværre ikke lige så fantastiske, sammenlignet med Canggu. Alchemy var dog en rigtig god oplevelse, og et super hyggeligt spot, hvis du f.eks. vil sidde et par timer med en god kop kaffe og din computer.

Der er en masse forskellige ting, du kan lave i Ubud. Vi valgte at tage en udflugt til Mount Batur – Pineh Trekking. Vi blev hentet kl. 2 om natten på hotellet og kørt til bjerget, hvor vi havde en guidet tur. Vi startede med at gå kl. 4, og så nåede vi toppen af bjerget to timer senere – klar til at nyde solopgangen. Det var en rigtig smuk oplevelse, og jeg vil klart anbefale den, hvis du har mod på at stå op klokken lort om natten! På toppen fik vi serveret en morgenmad (et æg + en toast med bananskiver – lidt mærkeligt, haha), hvorefter vi gik turen ned igen. Alt i alt brugte vi fire timer på at hike op og ned, men grundet en del transporttid og ‘bali-koordinering’, var vi først retur kl. 10. Det blev derfor til et 8 timers arrangement. Det er uden tvivl en smuk oplevelse, men du skal være klar på at gå turen med mange andre turister – så helt idyllisk er det ikke -)

På hotelet fik vi en yogainstruktør til at give os en ‘morning session’, hvilket var en skøn oplevelse, især med det smukke kig udover rismarkerne. Vi fik også en massage på hotellet. Priserne på massage er simpelthen så billigt her på Bali, så det har vi virkelig tænkt os at udnytte.

Hvis vi havde haft bedre tid, havde vi arrangeret en cooking class i Ubud. Vores favorit cafe/restaurant – Alchemy, tilbyder normalt cooking classes, men desværre ikke under vores ophold. Hvis du skal dertil, vil jeg klart anbefale dig at undersøge, om de har en ‘class’, mens du er i nærheden af Ubud.

img_4437
Morgen yoga på Hotel Manyi

TREDJE STOP – ULUWATU

Efter Ubud tog vi videre til Uluwatu. Her havde vi tre overnatninger på det skønneste yoga retreat center – ‘Yoga Searcher Bali’. Karen og jeg havde vores egen lille hytte beliggende ud til poolen. Der er tre daglige yogaklasser på stedet, som kan tilkøbes – eller som eventuelt er en del af den deal, du køber, når du bestiller overnatningerne. Resortet har et super køkken, som serverer de lækreste vegetariske retter – fra morgen til aften. Vi fik ikke afprøvet så mange forskellige spisesteder i byen, fordi vi var meget begejstret for restauranten på resortet, men vi fik besøgt nedenstående to spisesteder, som helt sikkert får en anbefaling med på vejen herfra:

  • Frokost: Buddha Soul
  • Aftensmad: OM burger

Vores forventninger til OM burger var ikke så høje, men hold da op en skøn madoplevelse. Jeg ved ikke, om vores burger oprigtig smagte SÅ godt – eller om det var hele oplevelsen af at spise kød for første gang i 10 dage. Jeg tror ikke rigtig, at nogen af os har tænkt over det, men inden vores besøg på OM burger havde vi næsten kun spist vegetarisk – men undtagelse af to måltider, hvor vi fik kylling ‘on the side’. Udover ovenstående to spisesteder fik vi også anbefalet ‘Nalu bowls’, som også ligger i Uluwatu. Vi spiste på Nalu Bowls i Canggu og i Ubud, men jeg må indrømme, at jeg synes, at det er en smule overvurderet. Der findes mange andre skønne morgenmadsteder, hvor de serverer bedre ‘smoothie bowls’.

Vi fandt et gym i nærheden (Uluwatu Gym), og her fik vi to fede workouts, mens vi boede i Uluwatu. Det kostede 10 kr. for indgang, og dét taget i betragtning, var udstyret ganske udmærket. Der var både håndvægte, vægtstænger og kabelstativer. Ikke dårligt for 10 kr. -) Udover et par ture i gym, gik vi også nogle skønne morgenture ved Thomas Beach, hvor der ligger en smuk og næsten øde strand. Helt sikkert et besøg værd. Den sidste dag lejede vi en scooter, hvilket var en genial idé. Det var simpelthen så nemt at komme rundt, og det skulle vi bare have gjort noget tidligere. Dagene og tiden løb fra os – formentlig fordi vi havde for travlt med at slappe af 😀 Vi ville gerne have besøgt Uluwatu Temple, men det må blive næste gang (ja, jeg har faktisk allerede planlagt min næste tur herned, fordi der simpelthen er SÅ FANTASTISK!).

img_4562
Morgnmad på Yoga Searcher Bali
img_4602
OM Burger

FJERDE STOP – SEMINYAK 

Så er vi ankommet til Seminyak, og det er uden tvivl også en meget turistet by – ligesom Ubud. Der er meget trafik inde i byen, og der er tilmed mange turister. Byerne Canggu og Uluwatu passer uden tvivl bedre til mit temperament, når jeg er på ferie -) Fordelen ved at besøge Seminyak som sidste spot er, at det ligger tæt på lufthavnen. Vi har nu haft en del transport, og sidste tur fra Uluwatu til Siminyak tog 2 timer – til trods for at distancen kun sagde 40 km. Trafikken er vanvittig – og uanset hvornår vi bestiller en taxa, siger de, at det er det mest trafikerede tidspunkt. Vi har endnu ikke gennemskuet, hvornår det er bedst at køre fra by til by, men jeg tror næsten, at det må være om natten.

Seminyak er fyldt med lækre spisesteder, hvilket jeg som nævnt er ret pjattet med. Under vores ophold fik vi besøgt:

  • Frokost: The organic cafe & Shelter
  • Aftensmad: Sisterfields*, Alchemy** & Nebula.

Sisterfields serverer super lækker mad, men portionerne er ikke så store, og prisen er væsentligt højere end andre spisesteder i byen. Det er dog fortsat et besøg værd. ** The Alchemy, som vi også besøgte i Ubud, har en ‘to-go-afdeling’ i Seminyak. Du skal ikke tage dertil og forvente samme stemning, som søstercaféen i Ubud, men maden og betjeningen er stadig fantastisk. Vi købte nogle rispapir ruller to go, som vi havde med i flyveren på vej hjem. Hvis du er for doven til at gå dertil, bringer de ud for 5 kr. 

Morgenmaden var inkl. i prisen på vores hotel, men hvis du skal ud at spise morgenmad, vil jeg klart anbefale dig at tage på The organic cafe, hvor de serverer de lækreste og super flotte frugt bowler. The organic Cafe og Shelter er uden tvivl vores to favorit spisesteder i byen (note: Shelter tager ikke imod betalingskort, kun kontanter – den info kan spare dig for en lang gåtur til nærmest hæveautomat). Sidste aften nåede vi forbi Nebula, og hold da op – det var en VILD madoplevelse. Nebula er en lille cafe, lidt udenfor den trafikerede vej, hvor der er en skøn og rolig stemning. Caféen er fedt indrettet, og det er virkelig et hyggeligt spot, hvis du har brug for at bruge et par timer med din computer og besvare mails eller lign. Muligvis den bedste madoplevelse, vi har haft på turen!!! Kæmpe like og love herfra!

Ophold i Seminyak bød på sol og afslapning, god mad, hygge og massage (igen igen) – denne kan på RE Spa Treatment. Vi fik 60 minutters sportsmassage for 125 kr. Du kan få massage helt ned til 60-80 kr. for 60 minutter – forskellige steder i byen. Vi valgte dog dette spot, da det var rent og lækkert.

 

FEMTE STOP – KØBENHAVN

Nu er dagen kommet – fredag d. 7. oktober, og vi skal retur til Danmark efter en helt igennem fantastisk rejse. Jeg har været på Bali én gang før, for mange år siden, men jeg har ikke oplevet Bali på den måde, som Karen og jeg har gjort denne gang. Karen stod primært for booking af hoteller til os, mens jeg havde til opgave at finde spisestederne. Jeg er rigtig glad for, at vi endte med at bo fire forskellige steder på øen. Jeg føler virkelig, at vi har oplevet noget, og at jeg nu kender til flere forskellige områder på Bali. Hvis vi havde haft mere tid, ville jeg gerne have besøgt den nordlige del af øen. Her skulle eftersignende være meget smukt og fredfuldt. Derudover fik vi også anbefalet at tage til Gili-øerne (Gili Island). Den ene ø er vist meget turistet og et rigtig ‘party-sted’, hvor den anden ø (Gili Air) er mere roligt – så vidt jeg kan forstå et rigtig honey-moon spot -)

Alt i alt har Bali været en helt igennem fantastisk oplevelse, og jeg kan klart anbefale dig at tage dertil, hvis du overvejer det. Jeg synes altid, at det er svært at finde ud af, hvornår det er regnsæson de forskellige steder. Mange lange kan du fortsat besøge, selvom det er regnsæson, og så regner det måske nogle timer i løbet af dagen. Bali har regnsæson fra oktober tom. marts. Nogle siger, at det regner 24/7 i denne periode, andre siger at det kun regner nogle timer – og primært om natten. Hmm – dvs. jeg er ikke helt blevet klog på vejrudsigten endnu. Det er nok værd at undersøge lidt nærmere, hvis du tænker at rejse hertil i denne periode -)

Du kan finde rigtig meget inspiration til gode spisesteder på Instagram – her kan du bl.a. søge på ‘The organic cafe’, ‘Shelter’, ‘Sisterfields’, ‘Crate Cafe’ og mange flere. Når du begynder at følge et spisested, kommer instagram frem med flere forslag – og på den måde kan du finde en masse inspiration -)

– og lige en sidste ting. Hver aften inden ‘godnat’ siger Karen altid ‘tak for en dejlig dag’. Det er det allersidste Karen siger, hvorefter jeg selvfølgelig siger ‘i lige måde’, og så falder vi i søvn. Det er en lille ting, men jeg vil tage den nye tradition med mig hjem. Det har hver aften fået mig til at reflektere over dagen – hvad har jeg lavet, og hvad jeg jeg oplevet af nye spændende ting. Det sætter gang i en masse tanker hos mig, og det får mig til at huske på, hvor heldig og privilegeret jeg er. I forlængelse heraf passe ‘Bali citatet’ godt:

“NO BAD DAYS”

XX ML

 

img_4635

Posted in blog, Rejser

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram