Kender du det – du har drøn travlt om morgenen (måske fordi du prioriterer at ‘snooze’ et par gange), og du når simpelthen ikke at spise morgenmad, inden du drøner ud ad døren? Du ender enten med at skippe morgenmaden, ellers smutter du forbi 7 Eleven og køber en croissant. Du kan gøre dig selv en kæmpe tjeneste ved at forberede din morgenmad aftenen forinden. Jeg siger dig – det er virkelig lækkert at morgenmaden er lavet, når du står op næste dag. Så kan du nyde den, når du kommer frem på kontoret, eller spise den i toget, hvis du har transporttid. Grøden er selvfølgelig ikke kun egnet ‘to go’ – det er en glimrende ‘to stay’ morgenmad, så er det sagt 🙂
OPSKRIFT TIL ÉN PERSON
- 0,5 dl havregryn
- 0,5 dl kokosmælk
- 1 knivspids salat
- 1 tsk kanel
- 1 dl vand
- 0,5 dl hele rugkerner (du kan også bruge spelt- eller hvedekerner)
- 1 spsk chiafrø
- Til topping: 3 gram kokosflager, 50 gram jordbær, 4 mandler og 5 gram mørk chokolade
SÅDAN GØR DU
- Kom havregryn,kokosmælk, salt, kanel og vand i en gryde. Ingredienserne bringes i kog i 2-3 minutter.
- Tag gryden af komfuret og tilsæt rugkerner og chiafrø. Ønsker du at tilsætte lidt sødme til din grød, kan du fx tilsætte 1 tsk. vaniljesukker/vaniljepulver eller et par dråber flydende sødemiddel.
- Sæt gryden i køleskabet natten over (og ja, den skal være meget flydende, for chiafrøene binder væsken -))
- Næste morgen: top din kolde grød med din favorit topping, fx kokosflager, jordbær, mandler og mørk chokolade
- Velbekomme.
TIP
Grøden kan sagtens holde sig i køleskabet 2-3 dage, så du kan snildt lave en dobbelt. På den måde har du morgenmaden klaret til de næste par dage.
♡♡ Marie Louise