Træning

Træningsmyter!

Der findes utallige myter, når det kommer til sundhed, kost og træning. Det kan være meget sjovt med myter, hvis man vel og mærket er opmærksom på, at det ikke er korrekt. Problemet er bare, hvis myterne aldrig bliver aflivet, men istedet får lov til at florere rundt, så er der mange af os, der bliver i tvivl om, hvad der egentlig er rigtigt og forkert. Jeg har samlet fire myter nedenfor, som jeg tænker, at vi skal starte med at få aflivet.

#1 – KNÆENE MÅ IKKE KOMME UDOVER TÆERNE

Dette er en myte – altså ikke korrekt. Knæene må gerne komme udover tæerne, når du squatter. Det er en gammel myte, som desværre hænger ved. Sidste år deltog jeg i et løb, hvor træneren der stod for opvarmningen sagde til deltagerne; “husk – knæene skal holdes bag tæerne, når I squatter”. Jeg krummede tæer, da jeg hørte hende sige det – og jeg ærger mig stadig over, at jeg ikke hev fat i hende efter opvarmningen. Lang historie kort – knæene må gerne komme udover tæerne. De skal ikke, men de må gerne. Jeg ved ikke, om det i sin tid blev sagt for at sikre, at du ikke ender med at løfte hælene fra jorden, når du bevæger dig ned i din squat. Sørg for at fastholde hælene i jorden – både i bevægelsen ned og op, og sørg for at knæene følger tæernes retning. Knæene skal altså ikke falde indad – eller presses for meget udad, men følge tæernes retning, når du squatter. Go’ fornøjelse!

#2 – JEG VIL GERNE HAVE LANGE & SLANKE MUSKLER

Det er en typisk ‘pigeting’ at sige; “jeg vil gerne have lange, slanke muskler”. Jeg hører det igen og igen. Længden på dine muskler kan træning ikke ændre på, og slanke muskler findes ikke. En muskel kan enten være større eller mindre, men om musklen er tonet/markeret, afhænger af din fedtmasse.

#3 – KVINDER BLIVER STORE AF STYRKETRÆNING

Kvinder skal ikke være nervøse for at blive store, muskuløse og ‘mandige’ af at styrketræne. Først og fremmest gælder det, at mænd og kvinder har en forskellige hormonsammensætning, og det tager derfor væsentlig længere tid for kvinder at opbygge muskelmasse. Føler du fx, at du får store lår af at styrketræne, er det højst sandsynligvis ikke dine muskler, der er årsagen til ‘store lår’, men istedet fedtmassen. Styrketræning kan medføre den ‘opstrammede krop’, som mange kvinder går og drømmer om, og som i bund og grund er en anden betegnelse for ‘højere muskelmasse og lavere fedtprocent’. Kort sagt, føler du, at du bliver ‘stor og kompakt’ af din styrketræning, vil jeg anbefale dig at tage et kig på din fedtprocent. Du kan reducere din fedtmasse ved at ligge i energiunderskud – altså ved at indtage færre kalorier, end du forbrænder.

#4 – JEG SKAL VÆRE ØM EFTER TRÆNING, FOR AT OPNÅ RESULTATER

Ømhed er ikke et succeskriterie. Du kan sagtens gennemføre en fantastisk og effektiv træning, uden at være øm dagene efter. Ømhed efter træning opstår, når du laver øvelser og bevægelser, du ikke er vant til at lave. Eller hvis du fx ændrer i antallet af sæt, gentagelser og/eller belastning. Ømhed er altså ikke = effektiv træning, som er = fantastiske resultater. Er du øm efter træning, er det fint. Er du ikke øm efter træning, er det også fint.

. . . .

LÆS OGSÅ: Indlægget, hvor jeg fortæller, hvordan du reducerer fedtet på indersiden af lårerne – HER

Har du hørt nogle ting i omklædningsrummet, du gerne vil have afklaret? Skriv endelig i kommentarfeltet på Instagram, så sørger jeg for at gemme dine spørgsmål til en part 2 af dette indlæg.

XX Marie Louise ♡

Posted in blog, Træning

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram