Æble- gulerodskage

Der sker i øjeblikket en del på min instagram og på min hjemmeside. Jeg får utrolig mange henvendelser – og det sætter jeg virkelig stor pris på. Jeg forsøger at besvare alle jeres spørgsmål på bedste vis – og hurtigst muligt 🙂 Jeg har fået en forespørgsel på at lave nogle boller, som hverken indeholder: havre, gluten, mælkeprodukter og kokos. Jeg har taget udfordringen op – og resultatet ses nedenfor.

Jeg må dog erkende, at jeg sammensatte ingredienserne med en tro om, at jeg skulle lave nogle “æble-gulerodsboller”, men efter at have smagt på “bollerne”, så må jeg hellere kalde dem “æble-gulerodkager” 🙂

Ingredienser

  • 50 gram mandelmel
  • 100 gram pasteuriserede æggehvider
  • 130 gram gulerod
  • 200 gram æbler
  • 150 gram banan

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
  • Giv gulerødderne og æblerne med et rivjern
  • Kom mandelmel, æggehvider samt banan i en blender.
  • Tilsæt derefter de revne gulerødder og æbler og form 6-7 kager af dejen på noget bagepapir – og kom dem ind i ovnen.
  • Giv kagerne 15-20 minutter i ovnen
  • Velbekomme

NB. Jeg startede med at tænde ovnen på 175 grader, men det tog utrolig lang tid, før kagerne blev færdige. Jeg har derfor skrevet 200 grader i opskriften. Jeg er ikke helt sikker på, om kagerne skal have 15, 20 eller xx min.? Prøv dig frem – og hold øje med dem. Kagerne var forholdsvis bløde, da jeg tog dem ud ad ovnen, men efter de har stået lidt, så satte dig sig fint – og dagen efter er konsistensen i top 🙂

Skærmbillede 2013-09-25 kl. 15.09.19

Jeg lavede 7 små kager af dejen, hvilket betyder at hver kage ca. indeholder: 68 kcal., 4,6 gram protein, 10 gram kulhydrat og 1 gram fedt.

Jeg spiste en kage med lidt philadelphia light og kanel på, da jeg troede jeg spiste en bolle, men eftersom jeg spiste en kage, så havde jeg måske overvejet en anden “topping” – men det smagte nu meget lækkkert 🙂

fotofoto kopiNæste eksperiment er forsat at lave nogle boller. Jeg må nok undvære bananen, da den gør “bollen” utrolig sød. Jeg må tilsætte lidt mere mel, og så skal jeg nok finde en perfekt kombination af de forskellige ingredienser – jeg bager videre 🙂

// ML

Posted in Opskrifter

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram