Chia-banan dessert

Jeg sidder inderligt med en følelse af, at jeg ønsker at fortælle alle mennesker, at det ikke behøver at være kedeligt at leve sundt. Der er så mange forskellige sunde og velsmagende alternativer til de mere usunde fødevare, som mange af os propper os med. Uanset om du har en målsætning om en slankere krop eller ej, så skylder vi da vores krop at give den det bedste brændstof? Jeg ser min krop som det hus, jeg skal bo i hele livet – og hvorfor så fylde det hus med en masse møg?

Nårh – det var vist et sidespring. Jeg befinder mig i øjeblikket i Californien, og min kære kusine har introduceret mig for en masse forskellige amerikanske madblogs. Jeg er derfra blevet inspireret til at lave denne chia-banan dessert. Jeg har lavet nogle forskellige versioner af desserten de seneste par dage, og nu er jeg tilfreds med resultatet. Ift. ovenstående – så ønsker jeg her at vise, at en yderst velsmagende dessert rent faktisk godt kan indeholde en fornuftigt ernæringssammensætning.

Ingredienser – til én person

  • 50 gram banan
  • 15 gram vanilje proteinpulver
  • 10 gram chiafrø
  • 50 gram vand
  • 3 gram kakao nips

Fremgangsmåde

  • Mos bananen og tilsæt vanilje proteinpulver, chiafrø samt vand.
  • Bland ingredienserne godt sammen, og kom dem i køleskabet natten over
  • Dag 2: Top din dessert med kakao nibs

NB. Du behøver ikke at have desserten stående i køleskabet natten over, men lad den min. stå i køleskabet i 2-3 timer, så chiafrøene har mulighed for at suge væsken. Jeg toppede desserten med kakao nibs, for at gøre billedet lidt mere dekorativt, men hvis du tilsætter kakao nibs med de øvrige ingredienser, så bliver de mere bløde og lækre – try it 🙂

Desserten indeholder 154 kcal., 14 gram protein, 13 gram kulhydrat og 4,5 gram fedt.

IMG_8701Måske et lille alternativ til din nat-snack?

// ML

Posted in Opskrifter

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram