Squash-og blomkålssalat

I aftes var jeg til et skønt middagsarrangement hos en af mine bedste veninder. Vi har madklub hver anden onsdag – og det er altid et hit. Kombinationen af velsmagende mad og verdens bedste selskab, det bliver jeg aldrig træt af 🙂 Maden var inspireret af den traditionelle ristaffel, men min veninde gav retten et nyt touch, som jeg er ret tosset med.

Aftenens menu bestod af kylling og karry i kokosmælk, ris, en squash- og blomkålssalat samt forskellige toppings: kokosflager, rosiner, ananas, æbletern, banan, nødder (peanuts og cashewnødder), mango chutney og noget stærk chili-tomatsause. Ristaffel er jo altid et hit, hvis du spørger mig, men at komme kylling i kokosmælk og de mange lækre toppings på en salatbund, det var en genial idé. 

Fremgangsmåde (squash- og blomkålssalat)

  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
  • Kom rapsolie, frisk chili og hvidløg på panden. Tilsæt derefter fintskåret squash (brug eventuelt din squash-spaghetti maskine, hvis du har sådan en) samt fintskåret blomkål på panden.
  • Kom din squash og blomkål i et ildfast fad og sæt i ovnen i ca. 20 minutter. Inden du tager fadet ud ad ovnen, giver du din squash og blomkål 2 minutter på grill.
  • Tag derefter dit fad ud ad ovnen, og lad ingredienserne køle af.
  • Når din squash og blomkål er kølet af, tilsætter du frisk rucola og blander ingredienser godt sammen.
  • Vi brugte denne yderst velsmagende salat som bund til vores ristaffel, men som min veninde foreslog, så vil denne salat være genial med et stykke (evt. varm) gedeost. Du kan også spise salaten som tilbehør til din bøf, noget fjerkræ eller fisk – uanset, så vil jeg klart anbefale dig at afprøve denne salat.
  • Velbekomme fra min veninde og jeg 🙂

foto 5 foto 1

Posted in Opskrifter

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram