Sundhed

Nyt tiltag: “Giv slip tid”

Der er ingen tvivl om, at de sidste otte måneder har været noget af en rutsjebanetur. Først bliver vi gravide efter mere end et års fertilitetsbehandling (og to år uden p-piller), så får min far konstateret kræft igen, og et par måneder senere, mister vi tvillingerne i 21. graviditetsuge. Det hele sker indenfor en meget kort periode, og der er er ingen tvivl om, at det har været mit livs hidtil største mavepuster. Mildt sagt. Nogle gange er jeg imponeret over, at jeg alligevel formår at stå op om morgenen. I perioder har jeg mest af alt bare lyst til at gemme mig under dynen og vente. Vente på at alt bliver godt igen. Jeg prøver at tage ‘ja-hatten på’, og jeg joker ofte med, at jeg venter på postmanden banker på døren med en konvolut i hånden, hvori der står at min far er rask, og at jeg btw er gravid.

Sådan fungerer livet desværre ikke. Jeg må hanke op i mig selv og komme videre med mit liv. I den forbindelse besluttede jeg mig for, at hive fat i en psykolog. Jeg har taget tilløb til det længe. Jeg vil altid anbefale alle andre at gå til psykolog, men af en eller anden årsag har jeg tænkt, at jeg sagtens kunne håndtere denne situation selv. Efter en længere periode, hvor jeg har oplevet en begrænset følelsesmæssig fremgang, tog jeg springet og kontaktede en psykolog. Jeg har fundet et lille ‘psykologhus’ i København K, “Encounter“, som indtil videre har hjulpet mig med at vende og dreje mine tanker. Dette psykologhus får mine varmeste anbefalinger.

En af de ting, jeg bl.a har haft på dagsorden er; hvordan søren håndterer jeg situationen som ‘motiverende og inspirerende person’ på de sociale medier, når jeg formentlig befinder mig i et af mit livs største kriser? Jeg har endnu ikke knækket koden, men jeg er nået frem til, at jeg blot er med til at vise livets facetter, som indebærer op- og nedture. Alt skal på ingen måde handle om sorg og tristhed på min Instagram og blog, men det må nu en gang være okay, ikke at være okay. Udover dét, og mange andre ting, har min psykolog også hjulpet mig med at implementere ’15 min. giv-slip tid’ om dagen – og det har virkelig gjort underværker hos mig. Hvad der fungerer for mig, fungerer ikke nødvendigvis for dig, men den måde jeg ‘giver slip’, kan fx være ved at gå en tur på kastellet mellem klienter og møder, ligge på sofaen og lukke øjnene – måske med meditation i ørene. Jeg er blevet rigtig glad for at bruge meditationsapp’en – HELLO MIND. Det er en dansktalende mand, der guider dig i denne app. Foretrækker du en engelsk version, kan jeg anbefale HEADSPACE. Jeg er blevet rigtig glad for Hello mind, både fordi mandens stemme beroliger mig helt vildt (det tog lige et par sessioner, før jeg nåede dertil), og så er jeg ret pjattet med app’en, fordi den har forskellige temaer, du kan fx lytte emner som; kærlighed, vaner, vægt, søvn, selvværd, motivation, stress, angst og graviditet.

Nu har jeg haft ’15 min giv slip tid’ implementeret i min hverdag de sidste 2-3 uger, og jeg kan i den grad mærke, at det giver ro i min krop. Dét i kombination med ugentlige besøg hos psykologen har gjort, at jeg kan mærke væsentlig fremgang i mit humør. Jeg føler, jeg har fået mere luft og plads i kroppen, og dermed mere overskud i hverdagen til alle de ting, jeg elsker at lave og arbejde med. Fantastisk!

Har du brug for et lille break i hverdagen, så kan jeg virkelig anbefale dig at implementere lidt ‘giv slip’ tid i dit skema. Det behøver ikke at tage lang tid, men hvis det kan give dig energi og overskud til at klare hverdagens udfordringer, må det da være det hele værd. Jeg er i hvert fald fan!

Posted in blog, Sundhed

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram