Træning

How to: Box jump

Jeg har altid været utryg ved at lave øvelsen ‘box jump’. Jeg ved fra Cramers Studie, at mange kvinder er nervøse for at hoppe op på kasser eller andre høje ting – især af frygt for at smadre skinnebenet. Én ting er, at det gør hammer ondt, en anden ting er, at det ikke just er så pænt med sår op og ned af benet, når vi skal lufte sommerkjolen. MEN jeg har lært at lave boxjump, og så kan du også. Jeg er ikke verdensmester, men jeg kan hoppe derop, og nu har jeg lavet en lille miniguide til dig, så du også kan lære det.

Step 1: Find en kasse. Start med at lave almindelig ‘step up’ på kassen – blot for at få en fornemmelse for højden.

Step 2: Placer nogle vægtskiver ovenpå hinanden, ved siden af kassen. Du kan stable lige så mange vægtskiver ovenpå hinanden, som du føler. Er det stadig grænseoverskridende, kan du starte med at hoppe fra gulvet op på vægtskiverne, der ligger på jorden. En vigtig detalje. Når du skal hoppe op på kassen eller vægtskiverne, vil det hjælpe dig, hvis du bruger dine arme i bevægelsen. Som vist på videoen nedenfor, starter jeg med at svinge arme frem og opad, mens jeg kommer op på tæerne. Derefter kører jeg armene tilbage, samtidig med at jeg bøjer i knæene. I næste bevægelse fører jeg armene fremad igen – i højt tempo, mens jeg strækker benene og hopper op på kassen. Det var da jeg lærte at bruge mine arme i hoppet, at jeg lykkedes med box jump.

Step 3: Når du efterhånden føler dig tryg, kan du fjerne en vægtskive af gangen, så du stille og roligt vænner dig til tanken om at hoppe op på kassen. Fortsæt med at bruge arme og ben, når du hopper – og vupti, så kan du lave box jump.

Husk – øvelse gør mester. Vil du være dygtig til noget, må du også øve dig. Det gælder box jump, men også alle andre ting i livet. Du bliver fx ikke  dygtig til at lave mad, hvis du udelukkende kigger på madprogrammer i tv (note to self). Sidste ting – husk altid opvarmning, inden du går igang med din træning 🙂

Go’ fornøjelse

 

 

 

 

Posted in blog, Træning

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram