Kødsause

I onsdags stod jeg for madklubben i min vennekreds, og i den forbindelse lavede jeg squash spaghetti med kødsause til mine dejlige veninder. Det var et hit, og de var tossede med opskriften – og nu skal I naturligvis have fornøjelsen. Nedenstående opskrift burde række til 2 (måske 3) personer.

Ingredienser (2 personer)

  • 500 gram magert oksekød (3-7 %)
  • 100 gram rødløg
  • 200 gram gulerod
  • 200 gram knoldselleri
  • 1 dåse flåede tomater (ca. 400 gram)
  • 1/2 dåse tomatpuré (ca. 30 gram)
  • 3 squash (ca. 900 gram)
  • 1 pakke enokisvampe
  • Parmesanost
  • Krydderi: salt, peber og spidskommen

Fremgangsmåde

  • Svits løg i en gryde, og tilsæt derefter oksekød.
  • Mens kødet står og bruner river du i mellemtiden dine gulerødder og dit knoldselleri på et rivejern.
  • Tilsæt de revne grøntsager i gryden, når kødet er brunet af.
  • Tilsæt derefter flåede tomater, tomatpuré og mælk i gryden. Mængden af mælk afhænger af hvordan du ønsker konsistensen.
  • Smag din kødsause til med krydderi.
  • Skyl dine enokisvampe og skær jord-bunden af, så de er klar til at komme ovenpå din kødsasue.
  • Lad kødsausen klare sig selv, mens du forbereder din squash spaghetti. Hvis du har en maskine til at lave grøntsagsspaghetti, er det dejligt nemt. Hvis ikke du ejer denne maskine, så må du skære dine squash i lange fine strimler. Det er natuligvis mere besværligt, men bestemt ikke umuligt 🙂
  • Når du har lavet din squash spaghetti, kommer du dem ned i en gryde med kogende vand. Hæld vandet fra ca. 1 minut senere. Du behøver ikke at komme din squash spaghetti i kogende vand, du kan også sagtens spise dem rå – det smager helt fantastisk!
  • Så er det tid til at forberede din tallerken. Kom squash spaghetti i bunden, top med kødsause, en lille håndfuld enokisvampe og lidt parmesanost.
  • Velbekomme

Energiindhold

Hele portionen indeholder: 1157 kcal., 135 gram protein, 101 gram kulhydrat og 28 gram fedt. Jeg har i denne udregning ikke taget højde for parmesanostens energiindhold. Ost indeholder utrolig mange kalorier, hvilket er fint, men det betyder blot, at der ikke skal særlig store mængder til, før energiindholdet i retten stiger markant. Hvis du ønsker parmesanost på din kødsause, skal du blot være opmærksom på, at energiindholdet naturligvis vil stige – men det er alle kalorierne værd 🙂

Try it
// ML

foto 2

Posted in Opskrifter

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram